1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli Chery’nin yeni enerjili araç satışı yüzde 118 arttı

Çinli Chery’nin yeni enerjili araç satışı yüzde 118 arttı

Çinli şirket Chery’nin, Ekim ayındaki yeni enerjili araç satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 118 artış gösterdiği belirtildi.

Çinli Chery’nin yeni enerjili araç satışı yüzde 118 arttı

Enerji Günlüğü - Çinli otomotiv şirketi Chery’nin, Ekim ayında yaptığı yeni enerjili araç satışı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 118 arttığı bildirildi. Ayrıca şirket kısa süre sonra yeni hibrit model aracını satışa sunacak.

Dünyada araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi Chery Automobile'nin, 2022’nin Ekim ayındaki yeni enerjili araç satışı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 118,3 artışla 19.354 adet olarak gerçekleşti. Ocak-Ekim döneminde toplam satışlar 207.893 adede ulaştı. Chery’nin EQ1 seri otomobili ise Çin’de 300.000 adedin üzerinde satış rakamına ulaşarak en çok tercih edilen tamamen elektrikli otomobil oldu.

Ayrıca şirket, Çin'in yeni enerjili araç üretimi ve satışının, 2021 yılı sonuna kadar toplam 7 milyondan fazla araç satışı ile üst üste altı yıldır dünyada ilk sırada yer aldığını açıkladı.

CHERY’NİN YENİ AMİRAL GEMİSİ TIGGO 8 PRO E+

Şubat 2022'de Chery'nin ilk nesil özel hibrit şanzımanı, Tıggo 8 Pro e+ ile kullanıma sunuldu. Tıggo 8 Pro e+ modelinde görev yapan şarj edilebilir hibrit sistem, 1.5T turbo benzinli ve 3 elektromotorun birlikteliğinden oluşuyor. Söz konusu sistemle birlikte araç, çift sürüş modu ile 0-100 km/s hızlanmasını 8,2 saniyede tamamlıyor.

Chery, yeni hibrit modeli Tıggo 8 Pro e+’ın, kısa bir süre sonra Chery’nin küresel amiral gemisi olarak Brezilya, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarında resmi olarak satışa sunulacağını duyurdu.

3 HİROJEN DOLUMU YAPABİLEN ARAÇ

Bununla birlikte Çinli şirket, 2019 Dünya Üretim Kongresi’nde 3 dakikada hidrojen dolumu yapabilen ve 700 kilometrenin üzerinde menzile ulaşabilen 30 kW yakıt hücrelerine sahip üçüncü nesil hidrojen yakıt hücreli aracını sergilemişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler