1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çine HES'in kesin kabulü yapıldı

Çine HES'in kesin kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan 46.26 MW kurulu güçteki Çine HES’in kesin kabulü yapıldı. DSİ'den yapılan açıklamaya...

Çine HES'in kesin kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan 46.26 MW kurulu güçteki Çine HES’in kesin kabulü yapıldı. 

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, 06.06.2014 tarihinde ünitelerin geçici kabulleri yapılarak, ticari işletme için EÜAŞ’a geçici işletme devri yapılan Çine Adnan Menderes Barajı ve HES’te 26.07.2017 tarihinde kesin kabul yapıldı. Santral yılda 118 GWh enerji üretecek.

Kesin kabul işlemi Barajlar ve Hidro Elektrik Santraller Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirildi. 

Çine Adnan Menderes Barajı’nın yapılması ilk olarak 1869 yılında Sultan Abdulaziz Döneminde gündeme gelmişti. Baraj o tarihten tam 141 yıl sonra 10.10.2010 tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı. 

Çine Adnan Menderes Barajı, daha fazla zaman kaybedilmemesi için hem malzemeden hem de zamandan ve dolayısıyla maliyetten tasarrufa imkân sağlayan Silindirle Sıkıştırılmış Beton Gövde tipinde inşa edildi. Baraj bu özelliğiyle Avrupa’nın en yüksek barajı unvanını kazandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler