1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin'in Haziran'da elektrik üretimi arttı

Çin'in Haziran'da elektrik üretimi arttı

Enerji Günlüğü – Çin'in Haziran ayında elektrik üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 5.2 artış kaydetti. Ayrıca elektrik üretiminde kömür kullanımı...

Çin'in Haziran'da elektrik üretimi arttı

Enerji Günlüğü – Çin'in Haziran ayında elektrik üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 5.2 artış kaydetti. Ayrıca elektrik üretiminde kömür kullanımı da yüzde 8,2 arttı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Çin'in bu yıl Haziran ayında elektrik üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre % 5,2 artarak 520,3 milyar kilowatt/saat oldu. Çin, Haziran'da 371 milyar kilowatt saat termal, 104,4 milyar hidro, 19,9 milyar nükleer, 19,7 milyar rüzgar ve 5,3 milyar kilowatt saat güneş enerjisi üretti. 

Çin yılın ilk yarısında elektrik üretimi geçen yılın aynı dönemine göre % 6,3 artarak 2,96 trilyon kilowatt saate yükseldi.

KÖMÜR ÜRETİMİ ELEKTRİK ÜRETİMİNİ KARŞILAMAK İÇİN ARTTI

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin'deki elektrik santrallerinde kömür tüketiminin yılın ilk yarısında % 8,2 arttığını belirtti. Düzenleme kurulu, 13 Haziran'da kömür tüketiminin 5,6 milyon tonla rekor kırdığını ifade etti. 

Çin'in Haziran ayında kömür üretimi, sıcak yaz aylarında artan elektrik talebini karşılamak için üreticilerin üretimi hızlandırması nedeniyle % 10,6 artarak 308 milyon ton oldu. Çin'de yetkililer yaz aylarında üreticilerin üretimi artırması için talepte bulunmuştu. 

Ayrıca aşırı yağışların hidro elektrik üretimine zarar vermesi nedeniyle kömürlü elektrik üretiminde artış olması kömüre talebi artırdı. Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre kok kömürü üretimi geçen yılın aynı dönemine göre % 1,4 düşerek 38,16 milyon ton oldu. 

ÇİN KÖMÜR KAPASİTESİNİ ARTIRACAK

Öte yandan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yurtiçi güçlü elektrik talebini karşılamak ve fiyat artışlarının önüne geçmek için bu yıl yüksek kalite kömür üretim kapasitesinin 200 milyon ton artırılacağını açıkladı. Ocak-Haziran'da Çin 90 milyon ton yüksek kalite kömür kapasitesi ekledi ama ikinci yarıda 200 milyon ton eklemek için adım atacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler