1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli Aiways, Alman elektrikli araç pazarına girdi

Çinli Aiways, Alman elektrikli araç pazarına girdi

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Aiways, tam elektrikli yeni SUV U5 modelini Almanya piyasasına  sürdü. 

Çinli Aiways, Alman elektrikli araç pazarına girdi

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli araç üreticisi Aiways, elektrikli SUV modeli U5 ile Almanya otomobil pazarına girdi. 

Çinli otomobil üreticileri bir süredir gittikçe hızlanarak Avrupa piyasasına giriyor. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çinli elektrikli araç üreticisi Aiways Automobiles Company Ltd, Almanya pazarına SUV U5 modelini sürdü. Şirket, U5 modeli SUV için 2019 yılında Almanya’nın Rheinland Eyaleti’nden Avrupa pazarı ruhsat belgesi almıştı. Aiways, tam elektrikli yeni SUV U5 modelinin seri üretimine 2020 yılı Ocak ayında başlamıştı.

İKİ DONANIM SEÇENEĞİ

Avrupalı ​​müşteriler iki donanım seviyesi seçeneğine sahip olacak: Standart ve Premium. Standart model U5, 4 metre 68 santimetre uzunluğunda bir elektro-SUV. Dizayn son derecede özgün ve aynı zamanda modern. İç mekanda dijital donanım ve büyük bir dokunmatik ekran var. İlk bakışta kokpit gerçekten çok üstün nitelikli bir görünüm sergiliyor. Önden çekişli Aiways U5 modelin çekişini, 204 HP (beygir gücü) gücünde bir elektromotor sağlıyor. Donanımın durumuna göre araba, hareket ettikten itibaren 7,5 ila 7,7 saniye sonra saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. 

63 kilovat saatlik akü ile 400 kilometre kadar bir özerkliğe sahip olan "Standard" Çin elektro-SUV’unun Almanya'da satış fiyatı 38 bin 972,50 avro. Daha farklı özellikler taşıyan Premium modelinin fiyatı ise 42 bin avro olarak açıklandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler