1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çinli Aiways Avrupa’da elektrikli otomobil satacak

Çinli Aiways Avrupa’da elektrikli otomobil satacak

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Aiways, U5 modeli SUV’un Avrupa’daki satışına 2020 ilkbaharında başlayacak. 

Çinli Aiways Avrupa’da elektrikli otomobil satacak

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli otomobil üreticisi Aiways, U5 modeli SUV’un Avrupa’daki satışına 2020 ilkbaharında başlayacak. 

Otomotiv endüstrisindeki çalışmalarına hız veren Çin, Avrupa pazarındaki varlığını da güçlendiriyor. 2017’de kurulan Aiways Grubu Çinli elektrikli otomobil üreticisi olarak Avrupa’da dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Şirket ilk adım olarak U5 modeli SUV için Almanya’nın Rheinland Eyaleti’nden Avrupa pazarı ruhsat belgesi aldı. 

Aiways yöneticilerinden Samuel Fu, aracın 2020 ilkbaharında Avrupa piyasasına sevkiyata başlayacağını açıkladı. Araç sevkiyatı şimdilik Almanya ve daha sonra İsviçre için başlayacak. Şirket başta 35 bin euroluk bir fiyat talep etmeyi öngörüyor ancak İsviçre’deki fiyat henüz saptanmış değil. 

Avrupa’da arazi arabası yalnızca “online” ve -aylık 450 euro olmak üzere- kiralık olarak sunulacak. Üreticinin internet sitesinden (www.ai-ways.eu) ısmarlama ve test sürüşleri için rezervasyon Almanya’ya yapılabilecek.

Yıllık 150 bin araçlık bir üretim planlayan U5 modelini hemen arkasından, Shanghai’de bulunan Shangrao’dan iki başka e-oto izleyecek. 

ÇİN’İN YENİ ENERJİLİ ARAÇ SATIŞLARINDA HEDEFİ 5 YILDA %25

Çin Sanayi Bakanlığı, yeni enerjili araçların satışlarının 2025 yılında toplam araç satışlarının yüzde 25'ine ulaşabileceğini umduklarını bildirdi. 

Çin'de yeni enerjili araç satışları satışlarında büyüme hızı bu yıl yavaşladı. Ekim ayında yeni enerjili araç satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 45,6 azaldı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler