1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli CATL Bosch’un bataryaları için hücre üretecek

Çinli CATL Bosch’un bataryaları için hücre üretecek

Çinli elektrikli otomobil bataryaları üreticisi CATL, Alman elektronik ve mühendislik şirketi Bosch’un gereksinimlerine uygun olarak batarya hücresi üretecek.

Çinli CATL Bosch’un bataryaları için hücre üretecek

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli otomobil bataryaları üreticisi CATL, Alman elektronik ve mühendislik şirketi Bosch’un gereksinimlerine uygun olarak batarya hücresi üretecek.

Alman elektronik ve mühendislik şirketi Bosch ve Çin'in önde gelen elektrikli otomobil bataryaları üreticisi Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), yüksek performanslı batarya hücreleri konusunda uzun süreli bir stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliğiyle CATL, bu hücreleri Bosch gereksinimlerine uygun olarak tasarlayacak, geliştirecek ve üretecek. Hücreler, Bosch tarafından geliştirilen 48 volt bataryada kullanılacak. Bu batarya, verimliliği global olarak çok daha önemli bir hale gelen 48 volt hibrit güç aktarım mekanizması sistemlerinin temel parçası. 

48 VOLT BATARYA PAZARINDAKİ KONUM GÜÇLENECEK

Bosch yapılan iş birliğiyle, batarya hücrelerinin uzun vadede tedariğini de güvence altına almış oldu. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Çözümleri İş Kolu Başkanı Dr. Stefan Hartung, iş birliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Batarya hücrelerini anlamamız gerekiyor ama bunları kendimizin üretmesi gerekmiyor. CATL ile yapılan iş birliği neticesinde, köklü bir lityum iyon batarya hücresi uzmanıyla ortaklaşa çalışmalar gerçekleştireceğiz. Sistem teknik bilgimiz ve batarya yönetimindeki uzmanlığımız bir araya geldiğinde, 48 volt batarya pazarındaki güçlü konumumuzu daha da ileriye taşıyacağız” dedi. 

Dünyanın önde gelen lityum iyon batarya uzmanlarından biri olan CATL, şu anda Erfurt Almanya’da bir batarya fabrikası kuruyor. Bosch açısından bu iş birliği, elektromobilite alanında pazar liderliğine giden yolda bir başka adımı oluşturuyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler