1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çinli CATL, Macaristan’da batarya yatırımına başlıyor 

Çinli CATL, Macaristan’da batarya yatırımına başlıyor 

Çin merkezli CATL, elektrikli araçlar için batarya üretmek amacıyla Macaristan'a 7,34 milyar euroya varan yatırım yapacak.

Çinli CATL, Macaristan’da batarya yatırımına başlıyor 

Enerji Günlüğü - Çin'in önde gelen elektrikli otomobil bataryaları üreticisi CATL, Macaristan’da kuracağı fabrika için çalışmalara başladı.

Elektrikli otomobiller için lityum-iyon batarya üreten Çinli Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) Avrupa'da açacağı fabrika için Macaristan’ı seçti. CATL, elektrikli araçlar için batarya üretmek amacıyla Macaristan'a 7,34 milyar euroya varan yatırma başlamakta olduğunu duyurdu. Yatırım kararını Shenzhen Borsası'na bildiren CATL, detay vermedi. 

Dünyanın en büyük batarya üreticilerinden CATL, Çin dışında kurulacak bu ilk fabrikası için Avrupa'yı tercih etmiş; batarya fabrikası için Almanya, Polonya ve Macaristan'ı gündemine almıştı.

İLK MÜŞTERİ MERCEDES BENZ

Mercedes Benz ise CATL'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın ilk müşterisi olacağını açıkladı. CATL'nin Macaristan'da üreteceği bataryalar Mercedes-Benz modellerinde kullanılacak. 

CATL ayrıca, Çin'in Shangdong bölgesinde 14 milyar yuan, Fujian bölgesinde de 13 milyar yuan yatırım ile iki batarya fabrikası kuracak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler