1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çinli CNOOC’tan yeni petrol keşfi

Çinli CNOOC’tan yeni petrol keşfi

Çin, Güney Çin Denizi'nde 100 milyon ton petrol rezervi keşfetti. Bununla birlikte ülkenin petrol talebinin düşük büyüme evresine girdiği kaydediliyor.

Çinli CNOOC’tan yeni petrol keşfi

Enerji Günlüğü - Çinli kamu enerji şirketi CNOOC, Güney Çin Denizi'nde 100 milyon ton petrol rezervi keşfetti.

Çin devletine ait petrol ve gaz devi CNOOC Ltd, Güney Çin Denizi'nde 100 milyon tondan fazla petrol eşdeğeri yerinde kanıtlanmış petrol içeren yeni bir rezerv keşfettiğini duyurdu. Açıklamada, rezervin CNOOC'nin Guangdong Eyaleti yakınlarındaki Pearl River Deltası'nda bulunan derin su Kaiping South petrol sahasında yer aldığı ve hafif ham petrol içerdiği belirtildi. 

PETROL TALEBİNDE DÜŞÜK BÜYÜME BEKLENİYOR

Öte yandan Çin'in en büyük enerji üreticisi China National Petroleum Corp (CNPC), karbonsuzlaşmanın fosil yakıt tüketimini azaltmaya başlamasıyla birlikte Çin'in petrol talebinin düşük büyüme evresine girdiğini açıkladı. 

HAM PETROL TALEBİ PETROKİMYA İLE ARTIŞINI SÜRDÜRECEK

CNPC Ekonomi ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü Başkanı Lu Ruquan, elektrikli araçların ve sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışan kamyonların daha fazla kullanılmasıyla bu yıl ülkenin benzin tüketiminin %10 ve dizel tüketiminin %12 azalacağını söyledi. Lu, yine de petrokimya sektörünün genişlemesiyle birlikte ham petrole olan talebin artmaya devam edeceğini söyledi. 

Çin dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ve bu yıl talep artışındaki yavaşlama uluslararası ham petrol fiyatlarını frenleyebilir. Ham petrol talebinde sadece %1'lik bir artış olsa bile, diğer yeni enerji kaynaklarının %5'lik genel ekonomik büyümeyi destekleyebileceğini söyleyen Lu'nun yorumları enstitünün yıllık görünümündeki bulguları yansıtıyor.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler