1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çinli enerji devi SPIC Nükleer Sanayi Derneği'ne üye

Çinli enerji devi SPIC Nükleer Sanayi Derneği'ne üye

Türkiye’nin üçüncü nükleer santral projesinin inşasına talip oyuncular arasında öne çıkan Çinli enerji devi SPIC, Nükleer Sanayi Derneği’ne üye oldu.

Çinli enerji devi SPIC Nükleer Sanayi Derneği'ne üye

Enerji Günlüğü - Türkiye’de nükleer enerji alanında yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı aktörleri bir araya getiren Nükleer Sanayi Derneği (NSD) yeni üyelerin katılımıyla büyüyor. NSD’nin son üyesi Çin’in Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) oldu. Çinli enerji devinin. yerli sanayicilere teknoloji ve bilgi transferi konusunda tecrübe aktarması bekleniyor.

Brezilya, Avustralya, Malta, Pakistan gibi 47 ülke ve bölgede faaliyet gösteren SPIC Çin'in beş büyük elektrik üreticisi arasında yer alıyor.

YERLİ SANAYİCİYE DENEYİM AKTARACAK

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi, SPIC’in dernek üyeleri arasına katılmasının yerli üreticiler için katma değer sağlayacağı görüşünde. Çiftçi, “Ülkemizde kurulması planlanan üçüncü nükleer enerji santrali projesiyle de ilgilenen SPIC firmasının deneyimlerinden yerli sanayicilerimiz yararlanabilecek. Yerli firmalar aynı zamanda, SPIC firmasının tedarik zincirinin bir parçası olma fırsatları yakalayacak” dedi.

NSD’DEN ÇİNLİ MUADİLİ CNEA İLE İŞBİRLİĞİ

Türkiye’de nükleer sektörünün gelişmesine öncülük eden Nükleer Sanayi Derneği SPIC’in katılımıyla üye sayısını 17’ye çıkardı. Üye sayısını arttırmak ve bu alanda değer üretmek için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Çiftçi “Çin Nükleer Enerji Derneği (CNEA) ile de çok yakında işbirliği anlaşması yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler