1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli Shanshan batarya materyal üretimini arttıracak

Çinli Shanshan batarya materyal üretimini arttıracak

Çinli şirket Ningbo Shanshan, lityum batarya materyalleri üretimini artırmak için 1,2 milyar dolar yatırım yapacak.

Çinli Shanshan batarya materyal üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Çinli şirket Ningbo Shanshan, lityum batarya materyalleri üretimini artırmak için 1,2 milyar dolar yatırım yapacak.

Shanshan Group şirketlerinden Çin'in önde gelen batarya materyelleri üreticisi Ningbo Shanshan, üretimini artırmak için yeni bir tesis kurmak üzere 1,2 milyar dolar (8 milyar yuan) yatırım yapma kararı aldı. Ningbo Shanshan, Şanghay Borsası'na yaptığı açıklamada, bağlı ortaklığı Shanghai Shanshan Lithium Battery Material Technology Co'nun Sichuan'da yılda 200 bin ton lityum batarya anot materyelleri üretim kapasiteli tesis kuracağını bildirdi. Kurulacak tesis ile birikte Avrupa'ya ihracatın artırılması hedefleniyor. 

Şirket lityum bataryalar için katot malzemeleri, anot malzemeleri ve elektrolitik çözelti üretiyor. Şirketin ana ürünleri arasında lityum kobalt oksit ürünleri, çok malzemeli ürünler, yapay grafit, doğal grafit, kompozit grafit ve lityum heksaflorofosfat yer alıyor. Şirket ayrıca yeni enerjili otomobil ve enerji yönetimi çalışmaları da yürütüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler