1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinli SPIC Eren ve Atlas elektrik santrallerine bakım yaptı

Çinli SPIC Eren ve Atlas elektrik santrallerine bakım yaptı

Çin menşeili elektrik şirketi SPIC, Eren elektrik Santrali ve Atlas Elektrik Santralleri’nde oluşan hasarların bakımını üstlendi.

Çinli SPIC Eren ve Atlas elektrik santrallerine bakım yaptı

Enerji Günlüğü - Çinli elektrik şirketi SPIC, Türkiye’de Eren Elektrik Santrali ve Atlas Elektrik Santrali’nde meydana gelen hasarlar için bakım çalışması yaptı.

Çinli elektrik üretim şirketi State Power Investment Coporation (SPIC), Türkiye’de Eren Enerji'nin işlettiği Eren Elektrik Santrali'nin 2 ve 3 numaralı üniteleri ile Atlas Elektrik Santrali'nin 1 ve 2 numaralı ünitelerinin işletme ve bakımlarının teknik rehberliğini ve santrallerin seviye bakımını üstlendi.

24 Ekim 2022 tarihinde ekipmanların eskimesi nedeniyle Eren Santrali’nin 2 numaralı makinesinin B ve C vakum pompalarının akımı aniden yükselmişti. Bu sebeple arızanın hava çıkış perdesindeki hasardan kaynaklandığı tespit edilerek yedek parça değişimini gerçekleştirildi. 4 saat süren bakım çalışmalarının ardından çalıştırılan makinenin vakum pompası akımının normale döndüğü kaydedildi.

Ayrıca SPIC İşletme ve Bakım Teknik Yönlendirme Proje dairesi Atlas Santrali'nde 1. ve 2. ünitenin işletme sıkıntısı yaşamaması için bir rapor hazırladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler