1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinliler ilk 7 ayda elektrik tüketimini arttırdı

Çinliler ilk 7 ayda elektrik tüketimini arttırdı

Çin Halk Cumhuriyeti’nde Ocak-Temmuz dönemindeki elektrik tüketimi yüzde 3.4 artış gösterdi. Evlerdeki tüketim ise yüzde yüzde 12.5 yükseldi.

Çinliler ilk 7 ayda elektrik tüketimini arttırdı

Enerji Günlüğü - Çin Halk Cumhuriyeti’nde yayınlanan resmi verilere göre, ülkedeki ekonomik faaliyetin temel göstergelerinden elektrik tüketimi istikrarlı bir artış sergiliyor.

Çin Ulusal Enerji Dairesi, ülkenin toplam elektrik enerjisi kullanımının ocak-temmuz döneminde bir yıl öncesinin aynı dönemine kıyasla yüzde 3,4 oranında artarak 4,93 trilyon kilovat saate ulaştığını duyurdu. 

Birincil endüstrilerde tüketilen enerji yıl bazında yüzde 11,1 kadar yükselirken, ikincil ve üçüncül endüstrilerde kullanılan enerji artışı sırasıyla yüzde 1,1 ve 4,6 oranlarında gerçekleşti. Hane halkının tüketimi ise yine bir yıl öncenin ilk yedi ayına kıyasla yüzde 12,5 oranında arttı.

Sadece temmuz ayında ise Çin’deki enerji tüketimi 832,4 milyar kilovat saatle bir önceki yılın temmuz ayına göre yüzde 6,3 oranında artış gösterdi. Yine temmuzda elektrik tüketimi birincil sektörde yüzde 14,3 oranında tırmanırken, ikincil sektörde yüzde 0,1 kadar düştü. Üçüncül sektörde tüketilen elektrik enerjisi ise yüzde 11,5 oranında yükseldi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler