1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çinliler Tesla'ya yüzde 5 hisseyle ortak!

Çinliler Tesla'ya yüzde 5 hisseyle ortak!

Enerji Günlüğü - Çinli teknoloji devi Tencent, ABDli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan yüzde 5 oranında hisse aldı. Çin’in en değerli internet...

Çinliler Tesla'ya yüzde 5 hisseyle ortak!

Enerji Günlüğü - Çinli teknoloji devi Tencent, ABDli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan yüzde 5 oranında hisse aldı. 

Çin’in en değerli internet ve teknoloji şirketlerinden biri olan Tencent, Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan, üreten ve satan Amerikan Tesla Motors Inc. şirketinden yüzde 5 oranında (8,167,544 Tesla hissesi) hisse aldı.

WeChat mobile uygulaması ile bilinen Tencent, Tesla'nın yüzde 5 hissesi için 1,78 milyar dolar ödedi. Yaklaşık on gün önce yapılan satış anlaşması ardından Tesla'nın hisseleri yüzde 3 oranında yükseldiği için bu satış anlaşmasından Tescent'in hayli karlı çıktığı ifade ediliyor.

Elan Musk, yüzde 21 oranında pay ile Tesla'nın en büyük hissedarı konumunda ve bu satıştan elde edeceği gelir ile yeni yatırım planı olan Neurolink'i daha rahat geliştireceği ifade ediliyor. Neuralink ismi ile kurduğu şirket ile insan ve makine etkileşimi koşunda yeni bir çalışma yürüten Musk, insanların fiziki bağlantısı olmadan makineleri yönetmelerini sağlayacak yeni bir teknoloji üzerinde çalıyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler