1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Columbica Pipeline’dan 1,75 milyar dolarlık yatırım

Columbica Pipeline’dan 1,75 milyar dolarlık yatırım

Enerji Günlüğü - Columbia Pipeline, günde 1.5 milyar metreküp doğalgaz iletimini sağlayacak 1,75 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak.ABD'nin önde...

Columbica Pipeline’dan 1,75 milyar dolarlık yatırım

Enerji Günlüğü - Columbia Pipeline, günde 1.5 milyar metreküp doğalgaz iletimini sağlayacak 1,75 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak.

ABD'nin önde gelen boru hattı şirketlerinden Columbia Pipeline Group dün bir açıklama yayınlayarak, Ohio ve Batı Virginya eyaletlerindeki Marcellus ve Utica doğal gaz üretim sahalarından piyasalara iletim sağlayacak160 km uzunluğunda yeni bir boru hattı inşaa edeceğini bildirdi.

Sahadan piyasaya doğalgaz iletimi şirketin Columbia Transmission ve Columbia Gulf Boru Hattı Sistemi ile sağlanıyor.

Şirketin Genel Müdürü Glen Kettering, yüz yıldan fazla bir zamandır Ohio ve Batı Virjinya’nın bir parçası olduklarını ve Marcellus ve Utica üretim sahasında eşi görülmemiş bir etkileri olduğunu belirterek, yeni yatırımın böylesi önemli bir bölgede Columbia Transmission ve Columbia Gulf Boru Hattı Sisteminin Appalachia’daki üreticilerin iletim seçeneklerini geliştireceğini söyledi. Kettering ayrıca, yatırımın yerel halka yeni iş olanakları sağlayacağını ve ekonomiye katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

CPG şirketleri yaklaşık 15.000 mil uzunluğunda devletlerarası doğalgaz boru hattının yapımı ile 37 sahanın çalışmalarını yürütüyor ve her yıl bir trilyon metreküpten fazla doğalgaz iletimini sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler