1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Consus Enerji borsada işlem görmeye başladı

Consus Enerji borsada işlem görmeye başladı

Borsa İstanbul’da gong, halka arz sürecinde 173 bin 974 kişiden 550 milyon 947 bin liralık talep toplayan Consus Enerji için çaldı.

Consus Enerji borsada işlem görmeye başladı

Enerji Günlüğü - Global Yatırım Holding iştiraki Consus Enerji bugün borsada işlem görmeye başladı. 

Borsa İstanbul’da gong, Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji şirketlerinden olan ve Global Yatırım Holding iştiraki Consus Enerji için çaldı. Talep toplama sürecinde 173 bin 974 kişiden 550 milyon 947 bin liralık talep toplayan Consus Enerji, bugün itibariyle Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da CONSE koduyla işlem görmeye başladı. Halka açıklık oranı yüzde 30 olan Consus Enerji’nin halka arz büyüklüğü ise 519 milyon 750 bin TL oldu.

ELDE EDİLEN GELİRİN YARISI YENİ YATIRIMLARA HARCANACAK

Gong töreninde konuşan Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, halka arza yatırımcıların göstermiş olduğu ilgiden memnuniyetini dile getirerek, “Halka arzdan elde edilecek toplam kaynağın yüzde 50’ye yakın bir miktarını yeni yatırımlarla santral kapasitemizi büyütmek ve işletme sermaye ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanmayı planlıyoruz. Bu sayede enerji sektöründeki fırsatları daha etkin bir şekilde değerlendirebileceğiz. Diğer taraftan, halka arz gelirlerinin yaklaşık yüzde 50’sinin kullanım amacı ise borçluluğumuzu azaltmak olacak. Bu kapsamda özellikle kısa vadeli kredilerin azaltılmasına öncelik vererek, güçlü bir bilançoyla büyümemize devam edeceğiz” dedi.

 

İlgili Haberler