1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Consus Enerji halka arzı için onay

Consus Enerji halka arzı için onay

Sermaye Piyasası Kurulu, Consus Enerji’nin 14-15 Nisan tarihlerinde borsada satış ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilmesine onay verdi.

Consus Enerji halka arzı için onay

Enerji Günlüğü - Consus Enerji, nominal hisse başına 4.50 TL fiyatla 14-15 Nisan tarihlerinde borsada satış ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek.

Global Yatırım Holding iştiraki Consus Enerji’nin halka arzına onay geldi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) son gerçekleştirdiği toplantıda halka açılma için onay alan Consus Enerji, nominal hisse başına 4.50 TL fiyatla 14-15 Nisan tarihlerinde borsada satış - sabit fiyatla talep toplama ve eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecek. 

Halka arz büyüklüğünün yarısı kadar bir fon fiyat istikrarı işlemleri için ayrılırken, Consus Enerji’nin borsada işlem görmesinden itibaren 1 ay boyunca fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.

YATIRIMCILARA UYARI

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yatırımcıların, yatırım kararlarını 18 Şubat 2022 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (kap.org.tr), Şirket’in (consusenerji.com.tr), Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin (garantibbvayatirim.com.tr) ve Global Menkul Değerler A.Ş.’nin (global.com.tr) web sitelerinde yayımlanmış olan Şirket ve halka arzla ilgili bilgileri içeren İzahname ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nun incelenmesi suretiyle vermeleri gerekiyor. 

“TARIMSAL ATIKLARI ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

İş modellerinin, karbon sınırlamaları kapsamında müşterilerine rekabetçilik kazandıracağını ifade eden Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, biyokütleden elektrik üretimi alanında yatırım yapan Türkiye’nin sayılı şirketleri arasında olduklarını kaydetti. 

Arpacıoğulları, “Aydın, Şanlıurfa ve Mardin’deki santrallerimiz ve 29.2 MW kurulu gücümüz ile çoğunlukla hasat sonrası tarlada kalan veya anız olarak yakılan ve herhangi bir ekonomik değeri bulunmayan mısır sapı, pamuk sapı gibi artıkları toplayarak enerjiye dönüştürüyoruz. Bizi sektördeki diğer yatırımcılardan ayırt eden bir fark da, biyokütle yakıtlarımızın önemli bir kısmını kendi ekipmanlarımız ve yetişmiş personelimiz ile topluyor olmamız. Bu bize biyokütle tedarikinin sürdürülebilir kılınmasında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu sayede çiftçimizin tarımsal artıklarını modern makineler ve ekipmanlarla tarladan toplayıp, üreticiyi bu yükten kurtararak mazot ve işçilik maliyetlerinden tasarruf ettiriyoruz. Yılda yaklaşık 350 bin ton biyokütle topluyoruz. Bu da yılda yaklaşık 700 bin dönüm araziye bir şekilde dokunuyor ve temizliğini yapıyoruz demek” diye konuştu.

Türkiye’nin önde gelen biyokütle enerji üreticilerinden biri haline gelen Consus Enerji’nin, 40 MW’ı biyokütle ve güneşten oluşan yenilenebilir kaynaklardan, kalan kısmı ise dağıtık enerji tesislerinden olmak üzere toplam 94,1 MW’lık kurulu gücü bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler