1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CW Enerji Antalya OSB’de tesis kurmak için fabrika satın aldı

CW Enerji Antalya OSB’de tesis kurmak için fabrika satın aldı

CW Enerji Antalya OSB’de Karmersan Mermer AŞ’ye ait tesisi, üretim tesisi kurmak için satın aldı.

CW Enerji Antalya OSB’de tesis kurmak için fabrika satın aldı

Enerji Günlüğü - CW Enerji Antalya OSB’de Karmersan Mermer AŞ’ye ait tesisi, yeni bir üretim tesisi kurmak üzere, arsasıyla birlikte satın aldı. 

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ [CWENE], Karmersan Mermer İnşaat Malzemeleri Nakliyat Ticaret ve Sanayi AŞ’ye ait Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım'da yer alan Antalya İli, Döşemealtı İlçesi, Kömürcüler Mahallesi, 27638 ada 1 numaralı parseldeki, 116.128m2 yüzölçümlü betonarme fabrika ve arsa niteliğindeki taşınmazı, üzerindeki ipotek ve takyidatları ile birlikte KDV dahil toplam 847.000.000 milyon lira bedel karşılığında satın aldı. 

Şirket yaptığı açıklamada, satın alma işleminin tümüyle özkaynaklardan karşılandığını bildirdi. Söz konusu taşınmaz, devir tarihi itibariyle üzerinde bulunan mevcut ipotek ve diğer takyidatlarıyla birlikte devralındı. İpotekler ve diğer takyidatlara ilişkin yaklaşık 465.000.000 lira olan borçlar ise güncel borç bakiyeleri alınarak toplam satış bedelinden mahsup edildi ve alacaklılara CW Enerji tarafından peşin olarak ödendi. 

Söz konusu taşınmazın toplam alış bedelinden kalan tutar, tapu devir tarihinden itibaren 6 ay sonra ödemeye başlamak üzere, aylık taksitler halinde toplam 17 taksitte ödenecek. 

CW Enerji’nin açıklamasında, satın alınan fabrikanın; gerekli tadilat ve yatırımlar yapıldıktan sonra, üretim faaliyetinde kullanılacağı bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler