1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CW Enerji yeni fabrikasını satıp 3 yıllığına kiraladı

CW Enerji yeni fabrikasını satıp 3 yıllığına kiraladı

CW Enerji, satın aldığı fabrika binası ve arsasını sat-kirala-geri al yöntemiyle kiralamak üzere, Ziraat Katılım Bankası’na sattı.

CW Enerji yeni fabrikasını satıp 3 yıllığına kiraladı

Enerji Günlüğü - CW Enerji, Antalya OSB’de satın aldığı fabrika binası ve arsasını sat-kirala-geri al yöntemiyle kiralamak üzere, Ziraat Katılım Bankası’na sattı. Şirket fabrikayı 3 yılın sonunda tekrar satın alacak. 

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ [CWENE], Haziran ayında Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım'da, Karmersan Mermer İnşaat Malzemeleri Nakliyat Ticaret ve Sanayi AŞ’den satın aldığı fabrika binası ve arsasını sat-kirala-geri al yöntemiyle finansal kiralama yapmak üzere Ziraat Katılım Bankası AŞ’ye sattı. 
 
Şirketten yapılan açıklamada, şirket çıkarları çerçevesinde varlıkların satışı yöntemi yerine finansal kiralama yapılmasına karar verildiği; finansal kiralama (leasing) amaçlı satış işleminin orta ve uzun vadeli finansman ihtiyacının sağlanmasını ile likiditenin arttırılmasını amaçladığı bildirildi. 

CW Enerji, satış işlemi karşılığında 847.000.000 lira aldı ve fabrika binası ve arsayı Ziraat Katılım Bankası’ndan 3 yıllığına kiraladı. 

Şirket kira bedeli olarak Ziraat Katılım Bankası’na 36 ay vadeli, eşit taksit ödemeli, toplam 22.500.000 dolar ödeyecek ve son kira bedelinin vade tarihinde fabrika binasını arsasıyla birlikte Banka’dan satın alacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler