1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dağıstan: Üretim kapasitemizi artıracak yatırımlarımızı sürdürüyoruz

Dağıstan: Üretim kapasitemizi artıracak yatırımlarımızı sürdürüyoruz

Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dağıstan, Urla RES kapasite artışıyla üretim gücünü yükseltmeyi ve kaynak çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Yatırım kapsamında santralin mekanik gücü 23,4 MWm’ye çıkacak.

Dağıstan: Üretim kapasitemizi artıracak yatırımlarımızı sürdürüyoruz

Enerji Günlüğü - Enda Enerji Holding, İzmir Urla’daki Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) kapasite artışı için 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında santrale iki yeni rüzgar türbini eklenmesi planlanıyor. 

KAPASİTE 21,4 MWE’YE ÇIKACAK

İki yeni türbinle Urla RES’teki toplam türbin sayısının 5’ten 7’ye yükselmesi planlanıyor. Santralin elektriksel kurulu gücü 13 MWe’den 21,4 MWe’ye, mekanik kurulu gücü ise 15 MWm’den 23,4 MWm’ye çıkacak. Böylece elektriksel kapasitede yaklaşık yüzde 65 artış sağlanacak.

Çalışmaların yaklaşık iki ay sürmesi ve yeni kapasitenin aralık ayında devreye alınması hedefleniyor. Yatırımın temel atma törenine Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu katıldı.

Dağıstan, Türkiye’de mevcut üretim kapasitesini geliştirirken Avrupa’daki yatırım fırsatlarını da değerlendirdiklerini belirterek, yurt içi ve yurt dışında yeni iş birlikleriyle toplam kurulu gücü artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Yurt içinde ve yurt dışında yeni iş birlikleriyle toplam kurulu gücümüzü artırmayı ve oluşturduğumuz yenilenebilir enerji ekosistemini daha da büyütmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

URLA SAHASI CLASS 1 SINIFINDA

Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dağıstan, Urla RES sahasının Class I sınıfında yer aldığını belirtti. Dağıstan, bu sınıflandırmanın yüksek rüzgar rejimine sahip bölgeler için kullanıldığını ve Urla’nın rüzgar enerjisi yatırımı açısından potansiyel taşıdığını ifade etti.

İlgili Haberler