1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Danimarka, Kuzey Akım 2'ye yasa engeline hazırlanıyor

Danimarka, Kuzey Akım 2'ye yasa engeline hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Danimarka hükümeti, Rus gazını Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattının Danimarka sularından geçmesini engellemek için yasa...

Danimarka, Kuzey Akım 2'ye yasa engeline hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Danimarka hükümeti, Rus gazını Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattının Danimarka sularından geçmesini engellemek için yasa değişikliğini değerlendiriyor. 

Danimarka hükümeti, dış politika ve güvenlik gerekçeleriyle petrol boru hatlarının Danimarka topraklarından geçmesini yasaklama yetkisi veren bir değişiklik önergesi hazırladı. Hükümet bu önergeyi geçen hafta Rusya'nın Kuzey Akım 2 boru hattını Danimarka sularından geçirme izin başvurusunun hemen ardından hazırladı.

Danimarka Enerji ve İklim Bakanı Lars Cristian Lilleholt, "Güvenlik ve dış politika perspektifinden bakarak evet veya hazır deme olasılığına sahip olmak istiyoruz. Şu anda sadece çevresel nedenlemle boru hattı projelerine veto edebilme olasılığımız var" diye konuştu. 

11 milyar Dolar değerindeki projeye Rusya'ya enerji bağımlılığını arttıracağı kaygısını taşıyan bazı AB ülkeleri tarafından şiddetle karşı çıkılıyor. Kuzey Akım 2, Baltık Denizi altından Almanya'ya bağlanan boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazını taşımayı öngörüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom ve uluslararası ortakları Shell, Wintershall, Engie, OMV ve E.ON şirketleri, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattının Danimarka karasularından geçmesi için izin başvurusunda bulunmuşlardı. 

GAZPROM, KUZEY AKIM 2 İÇİN DANİMARKA'DAN İZİN İSTİYOR

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler