1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Darkale Kömür Ocağı’nda göçük ve yangın faciası

Darkale Kömür Ocağı’nda göçük ve yangın faciası

Enerji Günlüğü - Manisa'nın Soma İlçesinde bulunan Darkale Kömür Ocağı'nda sabah saatlerinde göçük meydana geldi. Göçüğün etkisiyle çıkan...

Darkale Kömür Ocağı’nda göçük ve yangın faciası

Enerji Günlüğü - Manisa'nın Soma İlçesinde bulunan Darkale Kömür Ocağı'nda sabah saatlerinde göçük meydana geldi. Göçüğün etkisiyle çıkan yangında bir maden işçisi yaşamını yitirdi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde Uyar Madencilik'e ait Darkale Kömür Ocağı'nda sabah 05.30'da göçük oldu. göçük ardından çıkan yangının söndürülmesinin ardından kurtarma çalışmalarına başlandı. Sabah 09.30’da sona eren kurtarma çalışmalarında mahsur kalan 28 işçiden 27’si yaralı olarak kurtarılırken, bir ay önce madende çalışmaya başlayan, evli ve 6 çocuk babası 49 yaşındaki Yunus Güçlü yanarak yaşamını yitirdi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, yangının neden olduğu dumandan 27 işçinin etkilendiğini belirtip, "Maalesef bir işçimiz hayatını kaybetmiştir. 27 işçimize Akhisar ve Soma Devlet hastanelerinde müdahale edilip, oksijen verilmektedir. Hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattık. Hayatını kaybeden işçimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

DAHA ÖNCE DE KAZALAR YAŞANMIŞTI

Manisa’nın Soma İlçesi’nde, 1 işçinin öldüğü, 27 işçinin de kurtarıldığı kömür madeninde daha önce de benzer kazalar meydana gelmişti. Madende, 4 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen göçükte, maden mühendisi Hasan Cabaloğlu (26) öldü. Bir ay sonra aynı madende kömür tozlarının yanması sonucu çıkan yangında 2’si ağır 9 işçi yaralandı.

11 Kasım 2012 tarihinde yine kömür tozlarının yanması sonucunda çıkan yangında işçiler Hasan Gököz (30) ile Murat Yılmaz (31) yaşamlarını yitirirken, 7 işçi de yaralandı.

25 Şubat 2013 tarihinde de madendeki destek direklerinin sökümü sırasındaki göçük meydana geldi, işçilerden Harun Tufan (35) öldü.

Önceki ve Sonraki Haberler