1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Deba Atık, Sakarya’daki biyokütle tesisine yardımcı GES kuracak

Deba Atık, Sakarya’daki biyokütle tesisine yardımcı GES kuracak

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde bulunan 15,25 MW kapasiteli Burak-1 Biyokütle Elektrik Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 2,2875 MW’lık güneş enerji santrali kurulacak.

Deba Atık, Sakarya’daki biyokütle tesisine yardımcı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Deba Atık, Sakarya’da işletmekte olduğu Burak-1 Biyokütle Tesisini, kuracağı 2,2875 MW’lık güneş santrali ile hibrite dönüştürecek.

Deba Atık Yönetimi ve Elektrik Üretimi Yatırım San. Tic. A.Ş. Sakarya’da işletmekte olduğu 15,2500 MW kapasiteli Burak-1 Biyokütle Elektrik Santrali tesisini birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürecek. Şirket bu amaçla Sakarya ili, Kaynarca ilçesinde 2,2875 MW kurulu gücünde Burak-1 Biyokütle Hibrit Güneş Enerji Santrali kurmayı planlıyor. Projenin değeri 9,5 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında toplam 27.750 m2 şahıslara ait tarla niteliğindeki sahada kurulacak güneş enerji santralinde 490 Wp gücünde 4650 adet güneş santrali ve 11 adet inverter kullanılacak. Mevcut Burak-1 Biyokütle Elektrik Santrali, Lisansına derç edilen Ferizli TM’nin OG barasına bağlanacak. 

Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler