1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Sakarya’daki biyokütle tesisi kapasite arttıracak

Sakarya’daki biyokütle tesisi kapasite arttıracak

Deba Atık, Sakarya’da işlettiği Burak-1 biyokütle Elektrik Santrali ve Yakma Tesisi’nde kullandığı atık miktarını arttıracak ve atıktan türetilmiş yakıt kullanacak.

Sakarya’daki biyokütle tesisi kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Sakarya’da tavuk altlıkları, bitki dokusu atıkları ve ormancılık atıklarından elektrik üretilen hem Burak-1 Biyokütle Elektrik Santrali ve Yakma Tesisi’nin kapasitesi arttırılacak. 

Deba Atık Yönetimi ve Elektrik Üretimi Yatırım San. Tic. A.Ş. tarafından Sakarya İli, Kaynarca İlçesinde “Biyokütle Elektrik Santrali ve Atık Yakma Tesisi Kapasite Artışı Projesi” planlanıyor. Proje ile mevcut durumda kurulu gücü 15,25 MW olan ve tek ünite ile geçici faaliyet belgesi alan Burak-1 Atık Yakma Tesisi ve Elektrik Üretim Santralinde ısıl güç artışı yapılmaksızın kullanılan atık miktarında değişiklik ve ilave yakıt (Atıktan Türetilmiş Yakıt) kullanılması planlanıyor. 

3 milyon TL değerindeki proje kapsamında mevcut durumda kullanılan atıklarda kapasite artışı yapılacak ve ilave olarak atıktan türetilmiş yakıt kullanılacak. Tesiste günde 1003 ton tavuk altlığı, 552 ton orman ve bitki dokusu atıkları ile 480 ton atıktan türetilmiş yakıt kullanılacak. Mevcut durumda günde 90 ton tavuk altlığı ve 270 ton orman ve bitki dokusu atıkları kullanılıyor. Kapasite artışıyla birlikte tesiste 106.750.000 kWh/yıl elektrik üretilecek. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler