1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ çiftçiye borcu için süre verdi

DEDAŞ çiftçiye borcu için süre verdi

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kulandıkları elektriğin bedelini ödemesi için çiftçiye 31 Mayıs'a kadar süre verdi.Dicle...

DEDAŞ çiftçiye borcu için süre verdi

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kulandıkları elektriğin bedelini ödemesi için çiftçiye 31 Mayıs'a kadar süre verdi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ın (DEDAŞ), tarımsal sulamada kulandıkları elektriğin bedelini dönüm bazlı olarak ödemeleri kararlaştırılan, ancak buna rağmen sayaç taktırmayan ve kayıt dışında kalmakta ısrarcı davranan çiftçilere 31 Mayıs'a kadar süre tanıdığını açıkladı.

Açıklamada, "Sulama sezonunun başlayacağı bu günlerde Çiftçilerimizi 31 Mayıstarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemine başvurmaları, abonelik işlemlerini yaptırmaları, sayaç taktırmaları veya sayaç takmak için müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi Durumda 31 Mayıstan itibaren Tarımsal Sulama abonelerine elektrik verilmeyecektir" denildi. 

ÇİFTÇİLERE UYARI MEKTUBU GÖNDERİLDİ

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından konuyla ilgili olarak 6 ilde bulunan binlerce çiftçiye uyarı mektubu da gönderildi. Mektupta, düzenlenen kampanyalara değinilerek, bu kampanyalar kapsamında sayaç taktırmayı kabul ettikleri halde sayaç taktırmayan çiftçilerin 31 Mayıs 2016 Salı gününe kadar sayaç taktırlamaları ya da sayaç taktırmak için müracaatta bulunmaları gerektiği belirtildi.

Diğer dağıtım şirketlerinin müşterilerine yüzde bir dahi indirim yapamamalarına karşın Dicle Elektrik Dağıtım'ın sadece sayaç taktırmaları karşılığında tarımsal sulama müşterilerine %65 oranında indirim uyguladığı bildirilen mektupta, 31 Mayıs 2016 tarihinden itibaren sayaç takmayan ve sayaç takmak için müracaat etmeyen abonelere elektrik verilmeyeceği kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler