1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik: Mardin'de borcunu ödeyenlere elektrik vereceğiz

Dicle Elektrik: Mardin'de borcunu ödeyenlere elektrik vereceğiz

Dicle Elektrik, Mardin’de elektrik borcunu ödeyen çiftçilere elektrik verileceğini, ödemek isteyenlere de kolaylıklar sağlanacağını açıkladı.

Dicle Elektrik: Mardin'de borcunu ödeyenlere elektrik vereceğiz

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, Mardin’de elektrik borcunu ödeyen çiftçilere elektrik verileceğini, ödemek isteyenlere de kolaylıklar sağlanacağını açıkladı.

Türkiye’nin hububat ve bakliyat ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Mardin’de tarımsal sulama abonelerinin birikmiş 1.3 milyar liralık borcu nedeniyle elektrik kesintisi devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan bölgenin elektrik dağıtım hizmetini yürüten Dicle Elektrik borcunu ödeyen abonelere elektrik vereceğini, ödemek isteyenlere de kolaylıklar sağlayacağını duyurdu. 

BORCUNU ÖDEMEYEN ÇİFTÇİYE HERHANGİ BİR ÇÖZÜM YOK

Dicle Elektrik açıklamasında, borcunu ödeyen abonelere jeneratörler üzerinden elektrik verileceğini, borçlarını ödemeyen abonelere yönelik herhangi bir çözümün mümkün olmayacağını belirtti. 

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, 6 bin 173 tarımsal sulama abonesinin uzun yıllardır ödenmediği için biriken ve 1 milyar 342 milyon liraya ulaşan elektrik borcu nedeniyle elektrik kesintisine gidildiği söyledi. Arvas, borçlarını ödeyen tarımsal sulama abonelerine tüm masrafları Dicle Elektrik tarafından karşılanacak şekilde jeneratörler üzerinden yeniden elektrik vermeye hazır olduklarını, ayrıca borçlarını ödemek isteyen abonelere daha önce olduğu gibi bundan sonra da, gecikme cezası indirimi ve taksitlendirme gibi imkanlar sunulacağını vurguladı. 

Öte yandan, şirketten yapılan açıklamada, değişik platformlarda yer alan haberlerde Mardin'deki kesintinin kapsam ve sebeplerinin yer almadığı belirtilerek, içme suyu temininde kullanılan elektrik ile meskenlerde kullanılan elektriğin kesinti kapsamında olmadığının altı çizildi. 

ÇİFTÇİLER YÜKSEK FATURALARI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

Evrensel gazetesinden Fırat Topal’ın bölge halkı ile yaptığı röportajlardan oluşan özel haberinde Mardin’de çiftçilerin tarlalarını sulamak için kullandıkları elektrik faturasının yüz binlerce lirayı bulduğu ve ektikleri tarlalardan kazandıkları para maliyetlerine yetmeyen çiftçilerin bu yüksek faturaları ödemekte zorlandıklarına dikkat çekiliyor. Ayrıca kesintinin halen devam ettiği yüzü aşkın köyde elektrik düşük fazda verildiği için evlerin de susuz kaldığı belirtiliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler