1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Delek, G.Kıbrıs ile `ara çözüm`ü uzattı

Delek, G.Kıbrıs ile `ara çözüm`ü uzattı

Enerji Günlüğü – İsrail enerji şirketi Delek, Güney Kıbrıs'a ucuz elektrik üretimi için doğalgaz tedarikini öngören ara çözüm önerisiyle ilgili...

Delek, G.Kıbrıs ile `ara çözüm`ü uzattı

Enerji Günlüğü – İsrail enerji şirketi Delek, Güney Kıbrıs'a ucuz elektrik üretimi için doğalgaz tedarikini öngören ara çözüm önerisiyle ilgili ek süreyi kabul etti.

Rum Simerini gazetesi, İsrail’in en büyük enerji şirketlerinden biri olan Delek şirketler grubunun, Güney Kıbrıs’ın kendi doğalgazını çıkarana kadar ucuz elektrik üretimi için doğalgaz tedarik edeceği “ara çözüm” olarak adlandırılan prosedürün 30 Kasım’a kadar uzatılması için Rum Devlet Doğalgaz İşletmesi (DEFA) tarafındankendisine yapılan başvuruyu kabul ettiğini açıkladığını yazdı.

Delek’in DEFA’ya doğalgaz tedariki için istediği fiyatın çok yüksek olduğu ile ilgili çeşitli haberler Rum basınında yer almış ve büyük tepki toplamıştı.

Delek Grup, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nde (MEB) ENI, Noble Energy ve Total şirketleriyle birlikte doğalgaz ve petrol arama ve çıkarma faaliyetlerini yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler