1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Denizcilik yakıtına harmanlanan biyodizeller ihrakiye kapsamında

Denizcilik yakıtına harmanlanan biyodizeller ihrakiye kapsamında

Biyodizel ürünü, denizcilik yakıtı olarak ihrakiye teslim hizmetleri kapsamına alındı.

Denizcilik yakıtına harmanlanan biyodizeller ihrakiye kapsamında

Enerji Günlüğü - EPDK, biyodizel ürününü de denizcilik yakıtı olarak ihrakiye teslim hizmetleri kapsamına sayan bir karar yayımladı. 

Ham Petrol Akaryakıt İhrakiye Madeni Yağ Baz Yağ ve Petrolle İlişkili Maddelere Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik düzenlemesi, denizcilik yakıtlarına harmanlanan ürün olarak; 3826.00.90.00.00 GTİP kodlu biyodizel ürününü de, ihrakiye teslim hizmetleri kapsamına aldı. 

Bundan böyle lisansına ihrakiye teslimi faaliyeti işli dağıtıcı, rafinerici, ihrakiye teslimi ile ihrakiye alt başlıklı ve istasyonlu kategorili bayilik lisansı sahipleri; karıştırmaksızın deniz araçlarında kullanılmak üzere teslim edilen benzin, motorin ve fuel oil türlerinin yanında biyodizeli de ihrakiye olarak teslim edebilecekler.

Bu doğrultuda 3826.00.90.00.00 GTİP kodlu biyodizel ürünü; ihrakiye olarak addedilecek ürünler listesinde “Denizcilik yakıtlarıyla harmanlanan ürün” başlığı ile yer aldı. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZCİLİK HARMANLAMA BİLEŞENİ

Ancak ihrakiye addedilecek biyodizellerin özellik standartlarına uygun olması; Sürdürülebilir Denizcilik Harmanlama Bileşeni (SDHB) olarak tescillenmiş olması ve uluslararası geçerliliği olan sürdürülebilirlik sertifikasını haiz olması gerekiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler