1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Deprem bölgesinde 12’yi aşan fatura taksitleri beraber ödenecek

Deprem bölgesinde 12’yi aşan fatura taksitleri beraber ödenecek

Deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesiyle ilgili taksitler 12’den fazlaysa, fazla taksitler 12’nci taksitle birlikte ödenecek.

Deprem bölgesinde 12’yi aşan fatura taksitleri beraber ödenecek

Enerji Günlüğü - Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ertelenip taksitlendirilen elektrik ve doğalgaz faturası taksitleri 12’den fazlaysa, fazla taksitler 12’nci taksitle birlikte ödenecek.

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda yer alan taksit ödeme sürelerini yeniden belirleyen Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yukarıda anılan karar, kanun ve düzenlemeler 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem felaketinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam eden mücbir sebep haline istinaden yürürlüğe konmuştu. 

Buna göre mücbir sebep hali kapsamındaki il ve ilçelerde yaşayanların elektrik ve doğalgaz faturası borçlarının taksitlerinden birincisinin ödeme süresi, (son ödeme tarihi mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe denk gelenler dahil) mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayda ödenecek. Sonraki taksitler ise azami 12 ayda olmak üzere, bu ayı takip eden aylık dönemler halinde ödenecek. 

Mücbir sebep halinin başladığı tarih ile sona erdiği tarih arasına rastlayan taksit sayısı 12’den fazla olursa fazla olan taksitler 12’nci taksitle beraber ödenecek.

İlgili Haberler