1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Deprem bölgesinde akaryakıt satışı yüzde 100’ün üzerinde arttı

Deprem bölgesinde akaryakıt satışı yüzde 100’ün üzerinde arttı

EPDK, deprem bölgesine akaryakıt tedarikinde stok sorunu olmadığını depolama tesisleri ve rafinerilerin bayilere tam kapasite ile ikmal yapabildiklerini açıkladı. 

Deprem bölgesinde akaryakıt satışı yüzde 100’ün üzerinde arttı

Enerji Günlüğü - EPDK, deprem bölgesinde bazı noktalarda ikmal güçlüğüne rağmen akaryakıt sıkıntısı olmadığını ve bölgede satışların deprem sonrası %100’ün üzerinde arttığını açıkladı.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), 10 ili etkileyen deprem sonrası bölgede akaryakıt sıkıntısı yaşanmaması için bütün sektör temsilcilerinin azami gayret göstermekte olduğunu açıkladı. Açıklamada sürecin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere AFAD, PETDER ve bölgede hizmet veren bayiler ile etkin bir işbirliği içerisinde yürütüldüğü ifade edildi. 

Deprem sonrası mevzuata yönelik bütün kısıtların kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, “Deprem öncesinde 10 ilimizde yaklaşık 6 milyon litre akaryakıt satılmışken depremin ardından bu rakam yüzde yüzün üzerinde artarak yaklaşık 13 milyon litreye ulaşmıştır. 

İklim koşulları ve depremin şiddetinden etkilenen bazı yolların durumu sebebi ile kimi noktalara ikmal güçlüğü yaşanmakla birlikte akaryakıt taşıyan tankerlerin büyük çoğunluğu hedefine ulaşmayı başarmıştır, ulaşamayanlar ise yolların açılması ile hızla ikmal işlemini tamamlamaktadır” denildi. 

STOK SORUNU SÖZ KONUSU DEĞİL

Stok sorununun yaşanmadığı belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Bu süreçte bölgeye gönderilen 787 tankerin yaklaşık tonajı 23,6 milyon lt olup, buna göre bölgeye teslim edilen akaryakıt miktarı 15,3 milyon litre seviyesindedir. Kalan kısmın büyük çoğunluğu da gün içinde teslim edilecektir. 

Bütün vatandaşlarımız müsterih olmalıdır ki hiçbir stok sorunu söz konusu değildir. Zira Mersin’deki Ataş Depolama Tesisleri, Hatay’daki Depolama Tesisleri, Tüpraş Batman ve Kırıkkale Rafinerileri, Diyarbakır Depolama Tesisleri 7/24 hizmet vermekte ve bayilerimize tam kapasite ile akaryakıt ikmali yapabilmektedir.   

Başta PETDER ve sahada görev yapan bayilerimiz ile birlikte Enerji Bakanlığımız ve AFAD’ın koordinasyonunda tek bir vatandaşımızın dahi akaryakıt sıkıntısı yaşamaması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler