1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Deprem bölgesindeki bazı yerlerde lisanssız işlemleri devam edecek

Deprem bölgesindeki bazı yerlerde lisanssız işlemleri devam edecek

Depremden doğrudan etkilenmeyen yerleri besleyen trafo merkezlerinde, lisanssız tesislere ilişkin başvurular devam edecek.

Deprem bölgesindeki bazı yerlerde lisanssız işlemleri devam edecek

Enerji Günlüğü - Depremden doğrudan etkilenmeyen yerleri besleyen trafo merkezlerinde, lisanssız tesislere ilişkin başvurular devam edecek. 

Depremle ilgili veri toplama ve tespit çalışmaları sonuçlandıkça alınan acil tedbirler de elde edilen veriler doğrultusunda revize ediliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal kararı alınan ve/veya afet bölgesi ilan edilen iller için lisanssız elektrik üretim uygulamalarına ilişkin olarak bazı işlemleri durdurmuş, bazı süreçlere ise süre ilavesi kararı almıştı

Kurul bu kararını bugün revize ederek, depremden doğrudan etkilenmeyen yerleri besleyen trafo merkezlerinde, lisanssız tesislere ilişkin başvuruların devam edeceğini bildirdi. 

Buna göre depremden doğrudan etkilenen yerleri besleyen trafo merkezlerinde yeni lisanssız elektrik üretimi başvurusu alınmayacak ve bu trafo merkezleri için halihazırda alınmış olan başvurulara ilişkin komisyon toplantıları olağanüstü hal süresi sonuna kadar ertelenecek. Depremden doğrudan etkilenmeyen yerleri besleyen trafo merkezlerinde ise başvurular ve komisyon toplantıları olağan takvimine göre devam edecek.

İlgili Haberler