1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dereköy HES 3 MW’lık GES ile hibrit santrale dönüşecek

Dereköy HES 3 MW’lık GES ile hibrit santrale dönüşecek

Reis Rs Enerji'ye ait olan Antalya’nın Alakır Vadisi’ndeki Dereköy HES çevresinde yardımcı kaynak olarak 3 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

Dereköy HES 3 MW’lık GES ile hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Reis Rs Enerji'ye ait olan Antalya’nın Alakır Vadisi’ndeki Dereköy HES çevresinde yardımcı kaynak olarak 3 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

Samsun merkezli Reis Grubu şirketlerinden Reis Rs Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi, Çaltı Köyü Mevkiinde işletmekte olduğu 5,64 MW kapasiteli Dereköy HES’e yardımcı kaynak olarak 3,15 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmayı planlıyor. Projenin değeri 20 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında toplam 71 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak santralde yaklaşık 11.421 adet güneş paneli kullanılacak. Paneller dışında inverter (evirici), DA kablo, taşıyıcı konstrüksiyon, AA kablo, AA toplama panoları, Ana AG pano, AA toplama panoları, OG Panolar, Trafolar, Prefabrik beton köşk gibi yardımcı teçhisatlar da kullanılacak. Santralde yılda 7,616 GWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler