1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Derkim Mardin’de petrol arayacak

Derkim Mardin’de petrol arayacak

Derkim Poliüretan, Mardin’in Savur ilçesinde Harmantepe-1 tespit kuyusu açarak petrol arayacak.

Derkim Mardin’de petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Derkim Poliüretan, Mardin’in Savur ilçesinde Harmantepe-1 tespit kuyusu açarak petrol arayacak.

Derkim Poliüretan San. ve Tic. A.Ş. tarafından Mardin ili, Savur ilçesi, Kayacıklar köyü, Geradiraj mevkiinde, AR/K/M46-D ruhsat numaralı, M46-d-06-b pafta, 105 ada, 70 no.lu parselde yer alan Harmantepe-1 tespit kuyusu açılarak petrol aranması planlanıyor.

Yaklaşık 6 milyon lira değerindeki proje kapsamında açılacak tespit kuyusuyla ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor. Petrol varlığının tespiti halinde çıkarma işlemleri yapılacak. Günlük 50 varil petrol çıkarılacak.

Petrol araması yapılan bölgenin öncelikle havadan ve karadan fotoğrafları çekilir ve yer yapısı incelenir. Yeryüzünden ve yerin altından alınan kayaç örneklerine X ışınları yardımıyla kimyasal çözümleme yapılır ve oluşumu belirlenir. Daha sonra yer hareketlerini belirlemek amacıyla sismograf gibi sismik cihazlar kullanılır. Eğer herhangi bir rezervuara rastlanırsa sondajlama yapmadan önce rezervuar içerisindeki petrol miktarı ölçülür, eğer bulunan petrol maliyeti karşılayamayacak durumda ise kuyu terkedilir. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler