1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Derkim Şırnak’ta petrol arayacak

Derkim Şırnak’ta petrol arayacak

Derkim Poliüretan, Şırnak’ta petrol arayacak. Şirket bunun için Fındık-1 ve Fındık-2 isimli iki sondaj kuyusu açacak. 

Derkim Şırnak’ta petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Derkim Poliüretan, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi sınırları içinde iki adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. 

Lineer Group şirketlerinden Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından Şırnak ili, Güçlükonak ilçesi, Gümüşyazı Köyü mevkii sınırları içinde bulunan AR/DEP/K/M47-c3, c4 ruhsat numaralı alanda petrol arama çalışması planlanıyor. 

8 milyon TL değerindeki proje kapsamında 2 lokasyonda Fındık-1 ve Fındık-2 adlı sondaj kuyuları açılacak. Çalışma ile sahada ham petrol rezerv varlığı ve varsa miktarı tespit edilecek.  

Petrol sondajı yapılan bölgenin öncelikle havadan ve karadan fotoğrafları çekiliyor ve yer yapısı inceleniyor. Yeryüzünden ve yerin altından alınan kayaç örneklerine X ışınları yardımıyla kimyasal çözümleme yapılıyor ve oluşumu belirleniyor. Daha sonra yer hareketlerini belirlemek amacıyla sismograf gibi sismik cihazlar kullanılıyor ve genellikle dinamit patlatılarak yer hareketleri belirleniyor. Eğer herhangi bir rezervuara rastlanırsa sondajlama yapmadan önce rezervuar içerisindeki petrol miktarı ölçülüyor, eğer bulunan petrol maliyeti karşılayamayacak durumda ise kuyu terk ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler