1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Dev türbinin jeneratörü Teksan’dan

Dev türbinin jeneratörü Teksan’dan

Teksan, İskoçya’nın Orkney kıyısında kurulan dünyanın en güçlü gelgit türbini Orbital O2’nin jeneratör ihtiyacını karşıladı. 

Dev türbinin jeneratörü Teksan’dan

Enerji Günlüğü - Teksan,  Orbital Marine Power’ın hayata geçirdiği dünyanın en güçlü gelgit türbini Orbital O2 projesinin jeneratör çözüm ortağı oldu.

Orbital O2 adını taşıyan 74 metre uzunluğundaki araç, İskoçya’nın Orkney kenti kıyısında saniyede 4 metreye ulaşan yüksek hızdaki gelgit akıntısından elektrik üretiyor. O2 önümüzdeki 15 yıl boyunca yenilenebilir ve temiz enerji sağlayacak. 

2 BİN EVE ENERJİ SAĞLIYOR

Gelgit türbini O2’nin ürettiği yeşil enerji, su altı kablo bağlantısı ile yerel elektrik şebekesine aktarılıyor. 2MW gücündeki türbin, Birleşik Krallık’ta ortalama 2 bin evin yıllık enerji ihtiyacına yanıt verebilecek kapasiteye sahip. 

DENİZ KOŞULLARINA ÖZEL ÜRETİM

Yenilenebilir gelgit enerjisinden elektrik üretilmesini sağlayan Orbital O2’de projenin deniz koşullarına özel olarak geliştirilen Teksan jeneratör kullanıldı. 

Gelgit türbinleri, suyun havadan 835 kez daha yoğun olmasından dolayı rüzgar enerjisine kıyasla çok daha fazla itme gücü üretebiliyor. Deniz suyunun yoğunluğu nedeniyle dayanıklılığın ön plana çıktığı projede, jeneratörün ürün dayanımını artırmak amacıyla çeşitli değişiklikler ve iyileştirmeler gerçekleştirildi. 

Deniz altında konumlandırılan dev pervaneleri ile elektrik üreten Orbital O2’nin üzerinde yer alan Teksan jeneratörü, projeye önemli bir katkı sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler