1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Devlet en çok elektriği yerli kömür santrallerinden alacak

Devlet en çok elektriği yerli kömür santrallerinden alacak

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), 1 Nisan 2022 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında mevzuat gereği satın alacağı elektriğin en büyük kısmını yerli kömüre dayalı elektrik üreten şirketlerden temin edecek.

Devlet en çok elektriği yerli kömür santrallerinden alacak

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), 1 Nisan 2022 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında mevzuat gereği satın alacağı elektriğin en büyük kısmını yerli kömüre dayalı elektrik üreten şirketlerden temin edecek. 

Devletin elektrik üretim şirketi Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), kanunun kendisine verdiği yetki ve görevler çerçevesinde 1 Nisan 2022’den 2025 yılı sonuna kadar özel sektör tarafından işletilen santrallerden toplam 255.5 milyar kilovatsaat (kWh) yıl boyu baz yük dağılımı şartıyla elektrik satın alınacağını açıkladı. EÜAŞ bu miktarın 150 milyar kWh’lık kısmını yerli kömüre dayalı elektrik santrallerinden temin edecek. Alınacak elektriğin 44 milyar kWh’lık kısmını ithal kömüre dayalı santraller, 44 milyar kWh’lık kısmını doğalgaz yakıtlı santrallerde gelecek. Bu süre boyunca yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten lisans sahibi ve tedarik lisansı sahibi özel  şirketlerden de 17.5 milyar kWh’a kadar elektrik temin edilecek. 

YENİLENEBİLİRDEN 3’ER AYLIK EK ALIMLAR

Bu arada EÜAŞ, yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik santrallerinden üçer aylık dilimler halinde de elektrik temin edecek. Çeyrek dönem baz yük dağılımıyla yenilenebilir enerji kaynaklı özel sektör üretim santralleri ile tedarik lisansı sahiplerinden alınacak elektrik miktarı ise 26 Milyar kWh olarak belirlendi. 

Elektrik Üretim AŞ, üretim lisansı sahibi özel sektör santral işletmecilerinden elektrik alımına ilişkin şartları içeren dokümanlar da ilgili şirketlerin erişimine açıldı. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler