1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. EÜAŞ’tan kömür elektriği alım ihalesi

EÜAŞ’tan kömür elektriği alım ihalesi

Elektrik Üretim AŞ, yerli kömüre dayalı elektrik üreten santrallerden 2023 yılında 30 milyar kWh elektrik satın almak üzere ihaleye çıktı. 

EÜAŞ’tan kömür elektriği alım ihalesi

Enerji Günlüğü - Devlet, 2023 yılında elektrik tedarik maliyetlerini aşağı çekebilmek amacıyla kömürden elektrik üreten özel sektör santrallerinden elektrik almak istiyor.

Elektrik Üretim AŞ, yerli kömüre dayalı santraller ile yerli+ithal karışımı kömürden elektrik üreten tesislerin katılabileceği bir elektrik alım ihalesi açtı. EÜAŞ, bu kapsama giren elektrik santrali işletmecilerini megavatsaat başına 1500 TL azami fiyattan elektrik tedariki için teklif vermeye çağırdı. İhalenin son teklif tarihi 19 Aralık 2022 olarak açıklandı. 

EÜAŞ, gerçekleşecek ihalede, 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki bir yılda, yerli kömür santrallerinden 30 milyar kWh, yerli + ithal kömür yakan santrallerden 1.5 milyar kWh elektrik almayı hedefliyor. 

EÜAŞ'ın açtığı kömür santrallerinden elektrik alımına ilişkin ihale kapsamında oluşacak elektrik fiyatı yıl içinde kurlarda ve enflasyonda meydana gelecek değişikliklere göre her ay güncellenecek. 

Mehmet KARA / Enerji Günlüğü - ANKARA

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler