1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. KÖMÜRDER: Enerji krizine karşı sigortamız yerli kömür

KÖMÜRDER: Enerji krizine karşı sigortamız yerli kömür

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Başkanı Hasan Hüseyin Erdoğan, yerli kömürün, dünyada yaşanan enerji krizine karşı Türkiye’nin sigortası olduğunu söyledi. 

KÖMÜRDER: Enerji krizine karşı sigortamız yerli kömür

Enerji Günlüğü - Tüm dünya, enerjideki arz-talep dengesizliğinin ve ülkeler arasındaki bilek güreşinin yol açtığı krizle mücadele etmeye çabalıyor. En çok enerji ithal eden ülkeler arasında yer alan Türkiye de, hem enerjide arz güvenliğini sağlamak hem de fiyat dengesizliklerinden korunmak için çaba harcıyor.

Dünyada ve Türkiye’de kömürün durumu ve yerli kömürdeki imkânlar, sorunlar, 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nde tartışılacak.  “Temiz kömür teknolojileri konusunda ortak akıl inşa edebilmek ve geleceği planlamak” amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) tarafından düzenlenen 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. 

4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nin oturumlarında; uluslararası kömür sektörünün bugünü ve yarını, Türk kömür sektörünün ülke ekonomisine katma değeri, madencilik uygulamaları, kömür santrallerindeki iyi uygulamalar, kömür madenciliği alanındaki finansman ve politik gelişmeler, iklim değişikliği sürecinde temiz kömür teknolojileri gibi birçok konu masaya yatırılacak. Zirve’de kamu, özel sektör, üniversite, AR-GE ve finans kuruluşlarından yerli ve yabancı birçok uzman önemli bilgiler paylaşacak.

KÖMÜRDER Başkanı Hasan Hüseyin Erdoğan, enerji talebi yükselirken kaynaklara ulaşmanın zorlaştığı, jeopolitik gerilimlerin sürekli arttığı, ekonomik çalkantıların sürdüğü bu ortamda Türkiye’nin kendi öz kaynaklarını daha fazla kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Yerli kömür kaynaklarını, dünyanın karşı karşıya olduğu enerji krizine karşı Türkiye’nin en önemli sigortası olarak nitelendiren Hasan Hüseyin Erdoğan “Mümkün olan en iyi, en çevreci ve en gelişmiş teknolojilerin kullanılarak temiz kömür teknolojisine sahip santrallerinin kurulması ve işletilmesinin ülke ekonomimize katma değeri çok büyük. 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nde de enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının öneminin anlaşıldığı ve küresel kömür talebinin arttığı bu dönemde ülkemizin bugünü ve geleceği için kritik öneme sahip olan yerli kömürümüzü en etkin nasıl kullanabileceğimizi tartışacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler