1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle EDAŞ’tan hastanelerde elektrik kesintisi önlemi

Dicle EDAŞ’tan hastanelerde elektrik kesintisi önlemi

Enerji Günlüğü – Dicle EDAŞ, Diyarbakır’da hastanelere elektrik ileten hatları yeraltına alarak elektrik kesintilerinin önüne geçecek.Diyarbakır,...

Dicle EDAŞ’tan hastanelerde elektrik kesintisi önlemi

Enerji Günlüğü – Dicle EDAŞ, Diyarbakır’da hastanelere elektrik ileten hatları yeraltına alarak elektrik kesintilerinin önüne geçecek.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 1.6 milyonun üzerindeki müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ), hem görsel kirliliği ortadan kaldırmak hem de hastanelerin sağlık hizmetlerinde aksamaya neden olmamak için Diyarbakır’da hastanelerin olduğu bölgedeki elektrik iletim hatlarının tümü yeraltına taşıyor. 

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Ofis Bölgesi AG-OG Yeraltı Elektrik Tesisi ve ASOP Montajı Yapım İşi kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışma, 1 milyon 300 bin liraya mal olacak. Mart ayı başına kadar tamamlanması planlanan çalışmada bölgeye 2 adet beton köşk ile 20 adet Box Panonun monte edilecek. Kazılacak 2.575 metre kanala ise 10.700 metre orta gerilim kablosu ve 5.788 metre alçak gerilim kablosu döşenecek. Ayrıca, aydınlatma çalışmaları kapsamında hastaneler bölgesine 80 adet aydınlatma direği yerleştirilecek.

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, müşterilerine kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi verme çabalarının devam ettiğini belirterek, 'Hastaneler Bölgesi' olarak bilinen bölgede mevcut havai hatların, radyal şebeke durumundan arındırılarak yeraltı ring şebekesi içine alınacağını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler