1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Diyarbakır’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Diyarbakır’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Smart GES, 911 milyon lirayı aşan bir yatırımla Diyarbakır’da 12,350 MW kurulu gücünde Dadaş Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek. 

Diyarbakır’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 12,350 MW kurulu gücünde Dadaş Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. 

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin [SMRTG] %100 bağlı ortaklığı Smart GES Enerji Üretim AŞ tarafından Diyarbakır İli, Hazro İlçesi, Dadaş Ağlı Köyü sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 21 hektarlık alanda 12,350 MW kurulu gücünde Dadaş Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değerinin 357 milyon lirayı bulması bekleniyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde toplam 30 bin 996 adet monokristal solar hücre yapılı güneş paneli ve 3 adet inverter kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 25 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektriğin depolanması için de 12,350 MWh kapasiteli bir Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Tesis lityum-iyon batarya teknolojisi ile çalışacak. Üretilen ve depolanan elektrik iletim hattı ile Lice TM’nin OG Barası’na bağlanacak.  

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler