1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elazığ’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Elazığ’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Smart GES, 911 milyon lirayı aşan bir yatırımla Elazığ’da 75 MW kurulu gücünde Karakoçan Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Elazığ’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Elazığ’In Karakoçan ilçesinde 75 MW kurulu gücünde Karakoçan Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. 

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin [SMRTG] %100 bağlı ortaklığı Smart GES Enerji Üretim AŞ tarafından Elazığ İli, Karakoçan İlçesi, Kavakdere Köyü sınırları içerisinde yer alan 134 hektarlık alanda 75 MW kurulu gücünde Karakoçan Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değerinin 911 milyon lirayı aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında kurulacak santralde toplam 177.271 adet monokristal solar hücre yapılı güneş paneli ve 22 adet inverter kullanılacak. Santralde yılda 150 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektriğin depolanması için de 75 MWh kapasiteli bir Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Tesis lityum-iyon batarya teknolojisi ile çalışacak. 

Üretilen elektrik iletim hattı ile proje alanına yaklaşık 2,37 km mesafedeki Yeni GES Trafo merkezine bağlanacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler