1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dlamini: Enerji sektörüne kadınların katılımı artabilir

Dlamini: Enerji sektörüne kadınların katılımı artabilir

Enerji Günlüğü - Güney Afrika, Afrika'da Kadınlar Girişimi Elçisi Bertha Dlamini, enerji pazarının yeni fırsatlarla genişlediğini belirterek, şirketlerin...

Dlamini: Enerji sektörüne kadınların katılımı artabilir

Enerji Günlüğü - Güney Afrika, Afrika'da Kadınlar Girişimi Elçisi Bertha Dlamini, enerji pazarının yeni fırsatlarla genişlediğini belirterek, şirketlerin cinsiyet, milliyet, din gibi değişiklikleri kucaklaması gerektiğini, yönetim kurulu odalarının artık eskisi gibi olmayacağını, çeşitliliği kucaklayan şirketlerin başarılı olacağını söyledi.

24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın son gününde “Enerji'de Kadınlar Nasıl Bir Fark Yaratabilir” başlıklı sunum yapan Güney Afrika, Afrika'da Kadınlar Girişimi Elçisi Bertha Dlamini, “Şirketlerin cinsiyet, milliyet, din gibi değişiklikleri kucaklaması gerek. Çeşitliliği kucaklayan şirketler başaralı olacak'' dedi. 

Enerji pazarının yeni fırsatlarla genişlediğini ifade eden Dlamini, enerjide aktif olarak çalışan çoğu kişinin artık emekliliğe yakın olduğunu, enerji sektörü için yeni jenerasyona ihtiyaç bulunduğunu, cinsiyet ana akımının kadınların katılımını artırabileceğini söyledi.

Önümüzdeki 10-20 yılın sonunda şu anda var olan işlerin olmayacağını ifade eden Dlamini, ''İhtiyacımız olan meslekler daha yaratılmadı bile. Elektrik ağı değiştikçe başarılı olmak isteyen şirketlerin pazar şartlarını daha iyi anlamaları gerekir. Bu şirketlerde çeşitlilik lazım. Yönetimin her düzeyinde kadınların gençlerin katılımının artırılması gerekiyor ki yeni müşterinin enerji pazarında oynayabileceği rolü anlayabilsin. Masanın başında hep aynı kişiler oturuyorsa ihtiyacınız olan stratejileri ıskalarsınız'' dedi.

MÜŞTERİLER ARTIK SİZİN İŞBİRLİKÇİNİZ

Dlamini, ''Müşteriler eksiden tüketiciydi, artık müşteriler sizin işbirlikçiniz. Enerji eskiden bir emtiaydı artık tüketiciler bir emtia oldu. Tüketicilerin artık seçim hakkı var. Müşteriler için artık işletmelerin bağımsızlık ve öngörülebilirliği önemli'' diye konuştu.

BECERİ HAVUZLARI KURMAK LAZIM

Dlamini,''Beceri havzuları kurmak lazım şirketler ve kamu sektörü bundan faydalanmalı. Enerji sektörünün rakabetçi olabilmesi için, bu kadın erkek meselesi değil önemli olan doğru kültürü ve doğru süreçleri yaratmak ki insanlar birlikte güvenle çalışıp başarıya ulaşabilsinler'' dedi. 

AKFİKA PAZARI

Dlamini, ''Afrika'da hala 600 milyon kişinin elektriğe erişimi yok. Elektrik olmazsa o nüfus yaşam onurundan ayrı kalıyor. Afrika pazarına girmeyi düşünürken öyle iş ve finansman modelleri düşünün ki bunlar kadınların katılımı için iyi olsun. Kadınlar kendi enerji şirketlerini kurabilsinler'' diye konuştu.

Fatma Metin - Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler