1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz Piyasası haftalık ürünler işleme açıldı

Doğalgaz Piyasası haftalık ürünler işleme açıldı

Doğalgaz piyasasında katılımcılara dengesizlikleri esnek bir şekilde yönetebilme fırsatı, ticaretlerini düzenleme ve fiyat avantajlarından yararlanabilme imkânı sağlayan haftalık ürün hizmeti bugün işleme açıldı. 

Doğalgaz Piyasası haftalık ürünler işleme açıldı

Enerji Günlüğü - Doğalgaz piyasasında katılımcılara dengesizlikleri esnek bir şekilde yönetebilme fırsatı, ticaretlerini düzenleme ve fiyat avantajlarından yararlanabilme imkânı sağlayan haftalık ürün hizmeti bugün işleme açıldı. 

EPİAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 23.01.2020 tarih ve 9138 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren PUE değişikliğiyle, fiziksel teslim koşullu Haftalık Ürünlerin 01.06.2020 tarihinde uygulamaya alınması kararı doğrultusunda projelendirilen ve geliştirme çalışmaları EPİAŞ bünyesinde gerçekleştirilen Doğal Gaz Piyasası Haftalık Ürünler test aşamasının ardından 1 Haziran itibarıyla işleme açıldı. 

Açıklamada şu bilgiler verildi: "Haftalık Ürünlerle birlikte katılımcılarımıza dengesizlikleri esnek bir şekilde yönetebilme fırsatı, 7 güne varan teslimatlı Haftalık Ürünler ile ticaretlerini düzenleme ve ayrıca analiz-tahmin çalışmaları ile fiyat avantajlarından yararlanabilme imkânı sunmaya başlıyoruz. Doğal Gaz Piyasası katılımcılarının, günlük spot işlemlerine benzer şekilde ticaret gerçekleştirebilecekleri Haftalık Ürünler ile HS – hafta sonu (2 gün), HI – hafta içi (5 gün) ve HT – hafta tümü (7 gün) için işlem yapabilme imkânı sunuluyor. 28 Mayıs’ta online gerçekleştirilen eğitimde detayları paylaşılan Haftalık Ürünlerle işlem yapabilmek için katılımcılar, ayrı bir kayıt süreci ve kullanıcılar için ayrı bir yetkilendirme işlemine gerek kalmadan işlem yapabilecekler. 1 Haziran itibarıyla Haftalık Ürünler ile ilgili gerçekleşen işlemlere ilişkin veriler Şeffaflık Platformu’nda yayımlanacaktır. İlaveten 5 Haziran’da da ilk HRF fiyatı yayınlanacaktır." 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler