1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz yakıtlı Mavi Koridor rallisi 9 ülkeden geçecek

Doğalgaz yakıtlı Mavi Koridor rallisi 9 ülkeden geçecek

Enerji Günlüğü - Bu yıl yedincisi düzenlenen Mavi Koridor Rallisi, 3 Ekim 2013’de Rusya’nın St. Petersburg kentinde başladı. Gazprom'un sponsorluğundaki...

Doğalgaz yakıtlı Mavi Koridor rallisi 9 ülkeden geçecek

Enerji Günlüğü - Bu yıl yedincisi düzenlenen Mavi Koridor Rallisi, 3 Ekim 2013’de Rusya’nın St. Petersburg kentinde başladı. Gazprom'un sponsorluğundaki ralli 9 ülkenin topraklarında yapılacak.

Gazprom’dan yapılan açıklamaya göre, Ralli çerçevesinde, doğalgaz yakıtlı kamyonlar, hafif araçlar ve otobüsler, tarihi Hansa rotası üzerinden 9 Avrupa ülkesine yapacakları 16 günlük ve 3900 kilometrelik yolculuklarına çıktılar. Ralli, Avrupa’da mobilite adına önemli bir rol üstlenmekte olan doğalgazın, araçlarda temiz, güvenli ve düşük maliyetli bir yakıt olduğunu göstermek amacıyla düzenleniyor.

Gazprom Neft’in çoklu yakıt dolum istasyonunda gerçekleştirilen açılış töreninde, katılımcılar, St. Petersburg yerel idarecileri ve etkinliği düzenleyen E.ON ve Gazprom Gazomotornoe Toplivo yetkilileri sıkıştırılmış doğalgazla (CNG) çalışan bir kamyona yakıt dolum işlemini izleme fırsatı buldular.

DOĞALGAZIN YAKIT OLARAK KULLANIMINDA ÖNEMLİ ADIM

E.ON Teknik İşbirliği ve Proje Destek Bölümü Başkanı Andre Schumann, konuya yönelik açıklamasında “Bu ralli, doğalgazın yalnızca ısınmada değil, gerek toplu taşıma gerekse özel araçlarda güvenilir, ucuz ve temiz bir yakıt olduğunu göstermemize fırsat sunacak” dedi.

Gazprom Export küçük ölçekli sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) biriminden sorumlu Igor Maynitsky ise şöyle konuştu: “Biz, Gazprom Export olarak, hem özel araçlarda CNG, hem de otomobil ve deniz taşımacılığında LNG şeklinde olmak üzere, doğalgazın yakıt olarak kullanımında önemli bir potansiyel görmekteyiz” dedi.

“TÜM DÜNYAYI İLGİLENDİREN BİR KONU”

NGVRUS Başkanı ve Gazprom Export LNG ihracatı bölümü kıdemli uzmanı Eugene Pronin ise doğalgaz yakıtlı araçların (NGV) potansiyelinin gösterilmesinin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Doğalgazın araç yakıtı olarak kullanılması, taşımacılıktan kaynaklanan salınımların ülke sınırları tanımamasından ötürü, tüm dünyayı ilgilendiren bir konudur. Günümüzde neredeyse her küresel araç üreticisi, doğalgaz ile çalışan değişik araç modelleri üretmektedir.”

RALLİ, 3-19 EKİM ARASINDA

Doğalgazın yakıt olarak avantajlarının tanıtılabilmesi için, Gazprom ve E.ON bir araya gelerek, araç üreticilerinin ve yaklaşık 20 yerel doğalgaz firmasının katılımı ile Mavi Koridor Rallisi’ni organize ediyor. İlk olarak 2008 yılında düzenlenmiş ve Uluslararası Gaz Birliği tarafından desteklenmiş olan organizasyon, 2013 yılında doğalgaz yakıtlı araçları Baltık Denizi çevresinde düzenlenecek bir tur için bir araya getiriyor.

Bu yıl, tur aynı zamanda, doğalgazın yalnızca karada değil deniz taşımacılığında da faydalarını gösterebilmek amacıyla, Finlandiya’dan İsveç’e ulaşacak olan LNG yakıtlı bir vapur yolculuğunu da içermektedir. 2013 rallisi 3-19 Ekim arasında gerçekleştirilecek olup, Finlandiya, İsveç, Danimarka, Almanya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Rusya olmak üzere 9 Avrupa ülkesini kapsayan etaplardan oluşacaktır. Rota boyunca yuvarlak masa toplantıları ve doğalgaz yakıtlı araçlar konusunda uzman kişilerin, taşımacılık sektöründe doğalgazın önemine vurgu yaptıkları etkinlikler düzenlenecektir.

BİR TAŞIT YAKITI OLARAK DOĞALGAZ

Taşımacılıkta doğalgaz, konvansiyonel yakıtlara kıyasla, daha düşük oranda karbondioksit (%25), karbonmonoksit (80%) ve NOX (66%) salınımına sebep olarak, sadece daha temiz bir yakıt olmakla kalmayıp, aynı zamanda daha ucuz ve güvenli bir alternatif sunmaktadır. Doğalgaz yakıtlı bir otomobil 10 Euro ile 201km’lik bir yol kat ederken, benzin ya da motorin ile çalışan bir otomobil, sırasıyla aynı ücret karşılığında yalnızca 97 ve 134 km yol yapabilmektedir.

Mavi Koridor Rallisi’nin 2008 yılındaki başlangıcından bu yana, doğalgazın araçlarda yakıt olarak kullanımı önemli bir ölçüde artış göstermiş, kullanım miktarı 2008 yılında küresel ölçekte 9,5 milyon iken, günümüzde 18 milyona ulaşmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler