1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Doğan Holding kârda, Galata Wind 1000 MW hedefliyor

Doğan Holding kârda, Galata Wind 1000 MW hedefliyor

Doğan Holding gelecek beş yılda 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlarken, iştiraki Galata Wind, 2028’de 1000 MW’lik kurulu güç hedefliyor. 

Doğan Holding kârda, Galata Wind 1000 MW hedefliyor

Enerji Günlüğü - Galata Wind ile güneş ve rüzgâr enerjisi alanlarında da faaliyet gösteren Doğan Holding, 2024 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket 2024 yılı ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre göre yüzde 47 reel artışla 17,6 milyar TL konsolide gelir elde etti.

Doğan Holding’in yılın ilk üç ayında elde ettiği esas faaliyet karı ise enflasyondan arındırılmış olarak yüzde 376 artışla 1,6 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılı ilk üç ayındaki 1,1 milyar TL’lik net zarara karşın Doğan Holding bu yılın ilk çeyreğindeki net kârı 950 milyon TL olarak açıklandı.

caglar-gogus-dogan-holding-ceo.jpegİLK MOTOSİKLETİ EYLÜL’DE ÜRETECEK

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, sonuçları değerlendirirken, MG markasının otomotiv ticaret ve pazarlama segmentindeki artan pazar payıyla birlikte yıllık bazda yüzde 181 gelir artışı elde ettiklerini söyledi. Göğüş, İzmir’de yatırımı devam eden motosiklet fabrikasından ilk motosikleti Eylül ayında banttan indirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

GALATA WIND 1000 MW HEDEFLİYOR

Çağlar Göğüş, Doğan Holding’in stratejik şirketlerinden biri olarak nitelendirdiği Galata Wind’in de 2024 yılı ilk üç ayında artan kapasitesiyle birlikte yüzde 8 üretim büyümesi kaydettiğini anlattı. Göğüş, Galata Wind’in 2025’de 550MW ve 2028’de 1.000MW kapasiteye ulaşma konusundaki hedeflerini koruduğu bilgisini aktardı. 

5 YILDA 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Bazı sektörlerden çıkıp bazı yeni sektörlerde faaliyetler başlattıklarını anlatan Çağlar Göğüş, “Mevcut faaliyet alanlarımıza ve geleceğin sektörlerine yatırımlara devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 milyar dolara yakın yatırım planlıyoruz” dedi.

65 yıllık geçmişe sahip Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, bugün elektrik üretimi, sanayi & ticaret, otomotiv ticaret & pazarlama, finansman & yatırım, internet & eğlence ve gayrimenkul yatırımları alanlarında faaliyet gösteriyor.