1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz gazı Avrupa'nın enerji krizini hafifletebilir

Doğu Akdeniz gazı Avrupa'nın enerji krizini hafifletebilir

Avrupa, Doğu Akdeniz doğal gazını yaşanan enerji krizine alternatif çözüm olarak görüyor.

Doğu Akdeniz gazı Avrupa'nın enerji krizini hafifletebilir

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz’de bulunan doğal gazın, finansman sağlanarak tam potansiyelinin ortaya çıkarılması halinde Avrupa’nın enerji krizini hafifleteceği belirtildi.

Doğu Akdeniz ve Akdeniz’in Doğu sahillerini kapsayan Levant'taki açık deniz bölgesinin muhtelif yerlerinde son 10 yılda gaz keşifleri yapıldı. Rusya'nın doğal gaz ambargosunun ardından Avrupa’nın odağı Doğu Akdeniz gazına çevrildi.

Mısır Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık El Molla, Doğu Akdeniz doğal gaz rezervlerinin Avrupa'nın enerji krizini hafifletmeye yardımcı olabileceğini, ancak bölgenin tam potansiyeline ulaşmak için EBRD ve EIB gibi kurumlardan finansman gerektiğini söyledi.

Tarık El Molla, Avrupa Birliği’nin (AB) kredi kolu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) kuruluşlarına işaret ederek konuya ilişkin "Enerjiyi hızlı bir şekilde güvence altına almamız gerekiyorsa bu şirketleri, ülkeleri, geliştiricileri fon sağlayarak teşvik etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Buna karşılık hem EIB hem de EBRD, iklim değişikliği hedeflerine uyum sağlamak için petrol ve doğal gaz projelerine yapılan yatırımları rafa kaldırdıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler