1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Ekimde doğalgaz keşif miktarı yükselecek

Dönmez: Ekimde doğalgaz keşif miktarı yükselecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğalgaz keşfinin Ekim ayı ortasında büyük olasılıkla yukarı yönlü revize edileceğini söyledi.

Dönmez: Ekimde doğalgaz keşif miktarı yükselecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğalgaz keşfinin Ekim ayı ortasında büyük olasılıkla yukarı yönlü revize edileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğalgaz keşif çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak 320 milyar metreküp olarak açıklanan rezervin Ekim ayı ortasında büyük olasılıkla yukarı yönlü revize edileceğini söyledi. Dönmez, , “İnşallah ekim ortalarına doğru bu çalışmaları da bitirmiş oluruz. Mühendislik çalışmalarını tamamlamadan kamuoyuyla, milletimizle bilgi ve bulgu paylaşmıyoruz. O açıdan şimdi devam eden çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz milletimizle paylaşacağız” ifadesini kullandı.

YENİ KEŞİFLERLE DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Türkiye’nin Karadeniz’de yaptığı doğalgaz keşfi ile kısa ve orta vadede ithalatın sona ermeyeceğine dikkat çeken Dönmez, hem Akdeniz hem de Karadeniz’de yeni keşfiler oldukça gazda ve belki petrolde de dışa bağımlılığın azalacağını kaydetti. 

Dönmez ayrıca, yerli gazın keşfiyle doğalgaz fiyatlarının düşeceğini bugünden söylemek mümkün olsa da bu gazı sisteme dahil etmek için 2023 yılını hedeflediklerini anlattı. 2023 yılına kadar mevcut fiyatlarla devam edilmeyeceğini ifade eden Bakan Dönmez, yürürlükteki kontratlarda yer alan fiyatların düşürülmesine yönelik görüşmelerin devam ettiğini anlattı. Dönmez “İndirim alındığında, fiyatlar düşünce bunu doğrudan satış fiyatlarımıza yansıtıyoruz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler