1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrik dağıtım altyapısı daha da güçlendirilecek

Dönmez: Elektrik dağıtım altyapısı daha da güçlendirilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beş yıl içinde elektrik dağıtım sektörüne yapılacak 66,7 milyar lira yatırımla altyapının daha da güçlendirileceğini söyledi.

Dönmez: Elektrik dağıtım altyapısı daha da güçlendirilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beş yıl içinde elektrik dağıtım sektörüne yapılacak 66,7 milyar lira yatırımla altyapının daha da güçlendirileceğini söyledi.

9. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Olağan Genel Kurulunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021-2025 döneminde yapılacak 66,7 milyar lira dağıtım yatırımıyla alt yapıların güçleneceğini ifade etti. Planlı bakımlar için ilk kez işletme bütçesinden ayrı 10,5 milyar liralık, Ar-Ge için de 1 milyar liralık bütçe ayrıldığını belirten Bakan Dönmez şöyle konuştu: "Dağıtım şirketlerimiz planlı veya plansız kesintilerde, kesintinin etki alanındaki kullanıcıları SMS ile bilgilendirecek. Böylece vatandaşlarımız kesintinin saat kaçta başlayacağını ve nereleri etkileyeceğini önceden bilecek. Plan ve programını ona göre ayarlayacak. Böylece yaşanabilecek mağduriyetlerin de önünü almış olacağız.”

“KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL YANSIMALARINDAN BİRİ”

Yenilikçi politikaların ortaya çıkarılması açısından, Elektrik Dağıtım Sektörünün verdiği çabanın önemli olduğunu anımsatan Bakan Dönmez, “Daha fazlasının ortaya konacağından da hiç şüphemiz yok. Dağıtım sektörünün başarısı kamu-özel sektör iş birliğinin de en güzel yansımalarından biri. Bütün isteğimiz, bütün gayretimiz bu çabayı daha da ötelere taşımak. Dünyaya örnek olarak referans bir iş haline getirmek. Bunu da hep birlikte yapacağımıza inanıyorum." dedi

“AYDINLATMA MOBİL SİSTEMİNİ 155 BİN KİŞİ KULLANDI”

Aydınlatma Mobil Takip sistemini 15 Mart itibarıyla indiren kullanıcı sayısının 155 bin 281'e ulaştığını ifade eden Bakan Dönmez, "2020 içinde toplam 228 bin 537 ihbar bırakıldı. Sistemin ilk devreye girdiği günden 15 Mart 2021 tarihine kadar gelen toplam 561 bin 719 ihbarın yüzde 99,7'si çözüme kavuşturuldu” dedi. 

YEKA GES-3’E EN FAZLA BAŞVURU AKSARAY, BURDUR VE NEVŞEHİR’DEN

Geçtiğimiz günlerde başvuru süreci tamamlanan Mini YEKA’lara da değinen Dönmez, "YEKA GES-3 için toplamda 709 başvuru aldık. 36 şehrimiz için 74 yarışma düzenleyeceğiz. Bu her bir yarışma için ortalama 9,6 başvuru anlamına geliyor. Toplamda 9 bin 440 megavat gücünde başvuru yapıldı. Anadolu'nun güneşiyle inşallah 1 milyon 230 bin hanemizi aydınlatacağız. En fazla başvuru aldığımız üç şehrimiz Aksaray, Burdur ve Nevşehir oldu. Daha fazla küçük ve orta ölçekli yatırımcıyı sektöre çekeceği için Mini YEKA'larımızın yenilenebilir enerjide yeni bir dönemi başlatacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler