1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Isıtıcılı kumaş ve karbonsuz biyoyakıt projelerine ödül

Isıtıcılı kumaş ve karbonsuz biyoyakıt projelerine ödül

ELDER-ODTÜ işbirliğiyle yürütülen Enerjim Sensin Hızlandırma Programı kapsamında, ısı yayan elektrikli kumaş üretimi, karbon negatif biyoyakıt üretimi ve şebeke bakım onarımı ihtiyacını önceden tespit edebilen titreşim analizi projesi ödüle layık görüldü.

Isıtıcılı kumaş ve karbonsuz biyoyakıt projelerine ödül

Enerji Günlüğü - ELDER-ODTÜ işbirliğiyle yürütülen Enerjim Sensin Hızlandırma Programı kapsamında, ısı yayan elektrikli kumaş üretimi, karbon negatif biyoyakıt üretimi ve şebeke bakım onarımı ihtiyacını önceden tespit edebilen titreşim analizi projesi ödüle layık görüldü.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve ODTÜ TEKNOKENT iş birliğinde, enerji sektörüne dönük yaratıcı çözüm getiren projelerin hızlandırılıp ticarileştirilmesine katkı sunmak amacıyla düzenlenen proje yarışması sonuçlandı. Enerji Günlüğü’nün haberine göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde yürüyen Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’na 100’den fazla yakın proje katıldı. İlk değerlendirmenin ardından incelemeye değer bulunan 42 projeden 20’si finale kaldı. Finalistler, Ankara’da düzenlenen Demo Günü etkinliğinde, son kez sahneye çıkarak projelerini anlattılar.

BİRİNCİLİK İLTEMA’YA

150 bin TL’lik birincilik ödülü “İleri Teknoloji Isıtıcı Kumaş” projesi ile beğenileri toplayan İltema’nın oldu. İltema, temel olarak düşük voltaj ve pil ile çalışabilen, metalik içermeyen, elektrik çarpma riski taşımayan ısı yayan kumaşların tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi projesiyle rakiplerini geride bıraktı.

KARBON NEGATİF BİYOYAKIT

Endüstriyel atık suları ve baca gazlarını mikroalgler ile arıtarak karbon negatif biyo yakıtlar üreten Algbio, “Algae Biodiesel” projesi ile 100 bin lira değerindeki ikincilik ödülünün sahibi oldu. Üçüncülük ödülü ise Metis’in geliştirdiği “Online Titreşim Analizleri ile Şebeke Teçhizatlarının Bakım Gereksinimlerinin Tespit Edilmesi” projesine verildi.

enerjim-sensin-yarismasi-finalistler.JPGZAİMLER: BİR FIRSAT PENCERESİ

ELDER Başkanı Kıvanç Zaimler, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı ile enerji sektöründen girişimciler için bir fırsat penceresi açtıklarını belirtti. Zaimler “Yarışmadaki ana motivasyonun sadece para olmadığını hepimiz biliyoruz. Çünkü sıralamaya girmese dahi buraya katılan arkadaşlarımız iş dünyası ile işbirliği yapma ve yatırım alma imkanlarına sahip olacaklar” dedi.

YATIRIM DESTEĞİ VE İLK MÜŞTERİ GARANTİSİ

ELDER Başkanı ve Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı finalistlerine para ödülünün yanı sıra başka destekler de verileceğini ifade etti. Zaimler, finale kalan tüm projelere ilk müşteri garantisi, ulusal ve uluslararası yazılım desteği, patent desteği, global fuar ve etkinlik hızlandırma programlarına katılım sağlanması ile birlikte yatırım desteği de vereceklerini söyledi. Zaimler, “ELDER olarak sürdürülebilir bir girişimcilik ekosistemini tesis ederek, enerji sektörünü inovasyon merkezi haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

serdar-alemdar-odtu-teknokent-gm.JPGENERJİDE YENİ PROJELER KAZANDIRAN YARIŞMA

ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Serdar Alemdar, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın enerji sektörüne yeni projeler kazandırdığını kaydetti. Alemdar, “Kamu, üniversite, sanayi kuruluşları, girişimciler ve yatırımcılar arasındaki iş birliği etkileşiminin artırılması amacıyla yürüttüğümüz çalışmaları arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Enerjim Sensin Programı da ileri seviye girişimlerin ticarileştirilmesi konusunda öncü bir program” dedi.

abdullah-tancan.JPGTANCAN’DAN YERLİ TEKNOLOJİ VURGUSU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’na katılan proje sahiplerine seslenirken “Sizlerden beklentimiz, önemli mesafeler kat ettiğiniz bu yolculukta bayrağı daha da ileriye taşımanız” dedi. Enerjide yerli teknoloji ve iş modelleri geliştirmenin önemini vurgulayan Tancan, “Güneşimiz ve rüzgarımızın yanında gençlerimizin ışık saçan fikir ve girişimleri bizim en önemli gücümüz” dedi. Tancan, Enerji Bakanlığı olarak, enerji sektörünün girişimcilik ekosistemini desteklemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yaprak AKTAŞ - Enerji Günlüğü / ANKARA

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler