1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektöründe gençlere girişim fırsatı

Enerji sektöründe gençlere girişim fırsatı

Elektrik dağıtımında hizmet kalitesini artıracak projelerin belirleneceği yarışın finalinde toplamda 300 bin TL’lik ELDER Özel Ödülü’nü kazanan projeler belli olacak.

Enerji sektöründe gençlere girişim fırsatı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtımında hizmet kalitesini artıracak projelerin belirleneceği yarışın finalinde toplamda 300 bin TL’lik ELDER Özel Ödülü’nü kazanan projeler belli olacak.

EPDK koordinatörlüğünde, ELDER ve ODTÜ Teknokent iş birliğinde başlatılan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” kapsamında yapılan ve gençlere enerji sektöründe girişimcilik için önemli bir fırsat sunan yarışmada geri sayım başladı. Finale kalan 20 proje için 19 girişimci, 25 Ağustos’taki Demo Günü final sahnesinde son kez projelerini sunacaklar. Yarışmada toplamda 300 bin TL ELDER Özel Ödülü sahiplerini bulacak.

Finale kalan 20 proje, sağlanan mentorluk desteği ile yakından takip edildi. Katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç olan alanlarda akademisyen ve danışman desteği sağlandı. 25 Ağustos’ta yapılacak son aşama olan Demo Günü’nde ise toplamda 300 bin TL’lik ELDER Özel Ödülü’nü kazanan projeler belli olacak. Bu ödülün dışında gençlere, programa katılan şirketlerle anlaşma yapma imkanı sağlanacak.

Süreç tamamlandıktan sonra karşılıklı anlaşıldığı takdirde, ilk müşteri garantisi, ulusal ve uluslararası proje yazım desteği, patent desteği, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkânı ve desteği gibi çeşitli avantajlar ve destekler sunulmaya devam edilecek.

ELDER’İ ENERJİ SEKTÖRÜNÜN İNOVASYON MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

ELDER Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, ELDER’i enerji sektörünün inovasyon merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydederek, elektrik dağıtım hizmetini daha ileri seviyeye çıkarak her türlü teknolojik yeniliği sektöre kazandırmak istediklerini ve sunulan her projenin elektrik dağıtım sektörü için çok önemli olduğunu belirtti. Özden, “Sadece elektrik dağıtım sektöründe değil, enerjinin her alanında ortaya konan yenilikçi projeleri, Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek, yanımıza almak hedefindeyiz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler