1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları başladı

Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları başladı

EPDK, Elder ve İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle başlatılan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları başladı. Başarılı olan girişimlere 400 bin lira ödül verilecek.

Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - EPDK, Elder ve İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle başlatılan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları başladı. Programı başarıyla tamamlayan enerji girişimlerine 400 bin lira ödül verilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent iş birliğiyle enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemek amacıyla başlatılan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı başvuruları 14 Ağustos 2022 tarihine kadar kabul edilecek.

Enerjim Sensin Programı’nı başarıyla tamamlayan enerji girişimlerine, Enerjim Sensin Demo Günü’nde 600 bin lira ve Big Bang Startup Challenge 2022 kapsamında da 400 bin lira ödül verilecek. Program sonunda kazanan girişimler toplamda 1 milyon liralık ödül alacak. Ayrıca seçilen enerji girişimleri, Big Bang Stratup Challenge’ın 458 milyon liralık ödül havuzundan da faydalanabilecek.

Programa katılacak enerji girişimlerinin aşağıda sıralanan konular ve benzeri konular kapsamında enerji sektörüne yön verecek nitelikte olmaları gerekiyor.

  • Sürdürülebilir enerji arz güvenliği
  • Elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm
  • Enerji verimliliği
  • Enerji altyapıları
  • Tüketici memnuniyeti

PROGRAMDA GİRİŞİMCİLERİ NELER BEKLİYOR?

Enerjim Sensin Hızlandırma Programı ile girişimciler yenilikçi iş fikirlerini elektrik dağıtım sektörüne tanıtabilecek. Program kapsamında seçilen girişimler, İTÜ Çekirdek’te girişimini ticarileştirmeye yönelik eğitim ve seminerlere katılabilecek. Girişimciler, seçilen prototipleri geliştirmek için Ar-Ge fonu ve laboratuvar altyapısından yararlanabilecekler.

“AR-GE’YE YAPILAN YATIRIM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ’”

Enerjim Sensin Programı ile her yıl onlarca yeni projenin sektöre kazandırıldığına dikkat çeken EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş, programı değerlendirdi. Enerji gündeminin asla hız kesmediğini belirten Ulutaş, “Yeni gelişmelere süratle ayak uydurmak, yeni teknolojilere uyum sağlamak, tabii özellikle de yerli kaynaklarımızdan ve insan gücümüzden azami düzeyde faydalanabilmek kurumumuz için çok önemli. Hep söylüyoruz Ar-Ge'ye yapılan yatırım Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır. Özellikle verimlilik, yerlilik ve tüketici memnuniyeti gibi konularda sektörümüze yön verecek her yenilik her proje bizim için değerli” dedi.

“HER GEÇEN GÜN İDEALE DAHA DA YAKLAŞIYORUZ”

Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler de 2016 yılından bu yana akıllı şebekeler, enerji verimliliği ve depolama gibi teknolojilerin gelişimine katkı sunarken ‘Enerjim Sensin’ gibi hızlandırma programları ile genç girişimcilerin yanında yer aldıklarını dile getirdi.

Geçen yıl başlatılan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’yla sektör ve girişimcileri buluşturan bir teknoloji ve inovasyon merkezi olarak Türkiye’yi girişimcilik alanında bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kıvanç Zaimler, “Her geçen gün, yaptığımız programlar, ortaya koyduğumuz projeler ve girişimcilerimize sunduğumuz desteklerle bu ideale daha da yaklaşıyoruz. Sorunlarımıza çözüm sunacak girişimcileri ve genç beyinleri bulup ortaya çıkarmak istiyoruz. Gençlerimize, girişimcilerimize, Türkiye’nin girişimci ekosistemine inanıyoruz, güveniyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz sene programlarımız kapsamında girişimcilere sağladığımız desteği de bu yıl 1 milyon liraya çıkardık” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sene ODTÜ Teknokent ile başarılı bir program gerçekleştirdiklerini anımsatan Zaimler, “Bu yıl İTÜ ARI Teknokent’in dünya sıralamalarında ilk 5’e girmiş kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek ile programımızı yapıyoruz. Türkiye’nin her yanında, girişimcilerimizi bekliyoruz. Şimdiden çok sayıda projenin katılması bize büyük bir mutluluk ve umut veriyor. İnovatif teknolojisi ile fark yaratacak her projeye kapımız sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı.

“GİRİŞİMCİLERİ HER AÇIDAN DESTEKLİYORUZ”

İTÜ ARI Teknokent’in Türkiye’nin öncü kurumları tarafından iş birliği ve organizasyon için özellikle tercih edilen bir çekim merkezi olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise destek verdikleri alanlara enerji sektörünü de eklediklerini bildirdi.

Girişimcilere destek konusunda referans olduklarını söyleyen Dikbaş, “Onları sadece finansal açıdan değil, ticarileşme, ölçeklenme, network edinme, laboratuvar alt yapısı ve mentorluk desteği sağlayarak her açıdan destekliyoruz. Küresel ölçekte büyüyen ve evrilen önemli sektörel alanlara ve küresel ölçekte gelişen konulara yönelik çabamız Türkiye’nin teknoloji odaklı ilerlemesinde büyüyerek devam etmektedir” dedi.

enerjimsensin.info

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler